Nitko nema pravo prijetiti hrvatskim umirovljenicima da i ovako jadne mirovine neće dobiti zbog neuspjeha SDP-ove vlade - zbog toga što nisu bili u stanju provesti strukturne reforme! Monetizacija autocesta nema nikakve veze s plaćama i mirovinama! - istaknuo je nakon jutrošnje saborske stanke potptredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker osudivši ucjene ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića koji je zaprijetio da će se smanjiti mirovine i plaće ako ne prođe njegov „genijalni naum“ - tzv. plan B monetizacije Hrvatskih autocesta (HAC). 

Pajdaš izvan kontrole

Neumjesne izjave Milanovićeva nekontroliranog pajdaša Hajdaša Šuker je prvi put komentirao još jučer - za Dnevnik Nove TV i RTL Danas. Videa možete pogledati, a u nastavku donosimo sažetak Šukerovih ključnih poruka:

ZASTRAŠIVANJE GRAĐANA - ALIBI ZA VLASTITU NEODGOVORNOST!

SDP-ova vlada - dok prijeti umirovljenicima i zaposlenicima - prešućuje da je HAC-u sama otela više od dvije milijarde kuna prihoda na osnovu oduzetih 40 lipa od trošarina iz cijene goriva. 20 lipa prebačeno je Hrvatskim željeznicama (HŽ), a 20 Hrvatskim cestama (HC). Da je taj novac ostao HAC-u, u dvije i pol godine ta je tvrtka mogla svoje kreditno zaduženje smanjiti za gotovo osam posto! I to je odgovornost ministra Hajdaša Dončića, ali umjesto da prizna svoj grijeh - on plaši narod manjim plaćama i mirovinama!? Još nešto: ako je Vlada mislila da HAC ne može servisirati svoje obveze, zašto mu je oduzela prihode?!  

Što očekujete od jednog Hajdaša!?

No ništa ne može iznenaditi od tako nekompetentnog ministra kao što je Hajdaš Dončić. Uostalom, on je istim prijetnjama o smanjenju mirovina i plaća plašio narod dok je još branio davanje HAC-a u polustoljetnu koncesiju strancima. Plašiti da će netko ostati bez posla, plaća ili mirovina ako se ne provede nečija fiks-ideja u najmanju je ruku - neukusno! 

Sva ova priča s HAC-om nema nikakve veze s državnim proračunom - to je samo još jedan Vladin pokušaj da nađe alibi! Na kraju krajeva, sjetimo se da je prije godinu dana Hajdaš Dončić rekao da će, ako monetizacija ne uspije, podnijeti ostavku. Nije to napravio! Toliko o njegovoj odgovornosti!

Autocesta nije SDP-ova prćija!

HDZ se odlučno protivi ovako neozbiljnom i neodgovornom upravljanja HAC-om. Hrvatske autoceste nisu ničija politička prćija, nego ključni infrastrukturni objekti na kojima se temelji gospodarski razvoj Like, Dalmatinske zagore i cijele RH. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-zasto-ostavke-nisu-podnijeli-i-...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-hoce-li-nakon-odustanka-od-mon...