Na sjednici Hrvatskog sabora HDSSB-ov zastupnik Josip Burić potaknuo je - kako bi pokušao pomoći sve nervoznijem SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Josipoviću - raspravu o zastavi koju je u Vodicama kninska gradonačelnica Josipa Rimac darovala budućoj predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednik-na-odlasku-ne-zna-ne-moze-i-...

Vrhovno zakonodavno tijelo RH raspravlja o službenom suveniru koji se redovito daruje zainteresiranima i koji svaki namjernik može kupiti!? Originalna zastava s kninske tvrđave iz 1995. godine, naime, čuva se u Muzeju Grada Knina.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/ravnatelji-kninskog-muzeja-zastave-s-tvr...

Ima tona - nema sadržaja

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković istaknuo je da je rasprava o toj „temi“ smiješna, da to nije ništa drugo nego pokušaj dosadašnjeg predsjednika RH da preko svojih suradnika skrene pozornost s uistinu važnih tema - tema o kojima se ne izjašnjava kako se ne bi zamjerio Beogradu! 

A ne izjašnjava se o šutnji srbijanskoga državnog vrha na Šešeljevo zazivanje „velike Srbije“, o poruci srbijanskog ministra vanjskih poslova da žele izlaz na more, o srpsko-ruskim vojnim vježbama na samoj granici s Hrvatskom... Poticanjem rasprava o suvenirima, također, Josipović skreće pozornost i s neobjašnjive činjenice da zbog svega gore navedenog još nije sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zasto-josipovic-i-milanovic-jos-ni...

Donosimo najvažnije naglaske iz današnjega saborskog izlaganja zastupnika Jandrokovića:

Unižavanje Sabora & podcjenjivanje javnosti

Raspravom o službenom suveniru Grada Knina sramotimo Hrvatski sabor! Zastava o kojoj je govorio g. Burić nedavno je darovana, primjerice, udruzi navijača i biciklistima koji su išli na Dinaru. Zamislite da raspravljamo i o tome da je netko darovao repliku Vučedolske golubice ili Baščanske ploče!? Sve je ovo besmisleno i smiješno! Hrvatska javnost itekako zna da se ne radi o originalnoj zastavi iz 1995. - jer se ona čuva u muzeju. 

Ni to neće pomoći Josipoviću!

Vaš kandidat Josipović tone, nervoza raste i logično je da onda izmišljate ovakve bedaste teme. Ali ni to mu neće pomoći! 

Od kada je novo vodstvo preuzelo našu stranku, HDZ uredno pobjeđuje. A pobijedit će i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima, radili vi ovakve cirkuse ili ne! Ova je rasprava, ponavljam, besmislena, apsurdna i ispod svake razine Hrvatskog sabora. Zar ne bismo, na primjer, trebali raspravljati o poruci srbijanskog ministra vanjskih poslova da žele izlaz na more?!

Bez sućuti za žrtve agresije

Kada je HDZ još prije sedam dana upozoravao na Šešelja i šutnju službenog Beograda, onda je Josipović tek blago „izražavao žaljenje“. Ministrica vanjskih poslova izražavala je pak sućut Srbiji zato što se Šešelj vratio u Beograd. Izražavala je sućut donedavnim četničkim vojvodama Nikoliću i Vučiću, a ne žrtvama velikosrpske agresije!? 

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-seselj-zaziva-veliku-srbiju-beograd...

Twitter diplomacija SDP-ova kandidata

A mi danas raspravljamo o darovanom suveniru umjesto o srpsko-ruskim vojnim vježbama na samoj granici s Hrvatskom!? O tome ni SDP-ova vlada ni SDP-ov kandidat Josipović ne govore ništa! Trčeći svakodnevno za HDZ-om, vladajući se „hrabro“ bave twitter diplomacijom - uplašili su se strašno i Šešelj i srbijanski vrh od toga što je netko nešto napisao na twitteru!

Smiješno, ne razgovaramo o ozbiljnim, pravim temama, nego pokušavate ni iz čega napraviti slučaj. E, neće vam ni to poći za rukom, hrvatski će građani prepoznati takvu neodgovornost. S druge strane, nagraditi će one kojima je stalo do Hrvatske, koji su dosadašnjim radom pokazali da znaju najbolje voditi Hrvatsku!