Nije problem preferencijalno glasovanje. Uostalom, HDZ ga je uveo za prve euroizbore. Možemo razgovarati čak i o, po nama, štetnom prijedlogu o spuštanju izbornog praga na 3 posto - koji je uvod u estradizaciju Hrvatskog sabora. Ali na jedno ne možemo i nikada nećemo pristati - na to što Željka Markić uopće ne spominje članak 45. Ustava RH koji na izborima obespravljuje Hrvate izvan RH. Iza takvog „rješenja“, koje bi učvrstilo diskriminaciju hrvatskih državljana iz BiH i iseljeništva, ne možemo stati!

Inicijativa U ime osobnih ambicija

Ključni je to dio izjave predsjednika Tomislava Karamarka koja je emitirana u prilogu u sinoćnjoj Bujici na temu referendumske inicijative o promjeni izbornog sustava u ime osobnih ambicija Željke Markić. Gosti u studiju bili su potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Davorin Mlakar te saborski zastupnik (i predsjednik Odbora za iseljeništvo i hrvatske nacionalne manjine naše stranke) Ante Babić. Bujicu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke naših zastupnika:

MLAKAR: U korist ljevice pod maskom desnice!

Neosporno je da inicijativa Željke Markić ide na ruku SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Josipoviću i cijeloj ljevici. Ovakve „akcije“ idu za time da zaustave ono što je neminovno - a to su rast popularnosti HDZ-a i koalicijskih partnera u odnosu na nesposobni Kukuriku. Što je najgore, Markić se pritom poziva na domoljublje, iskorištavajući posve opravdano nezadovoljstvo građana Milanovićevom i Josipovićevom vlašću.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-zeljka-markic-diskriminac...

BABIĆ: Varka ZA glas ZA diskriminaciju!

Markić je pod motom „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ pokušala zavarati javnost, prikrivajući činjenicu da bi - nasjevši na njezina „rješenja“ - građani dali glas za nastavak diskriminacije Hrvata izvan RH - njih 450.000. Koji, bez obzira koliko ih iziđe na izbore, imaju fiksnu kvotu od samo tri zastupnika, čime se se krši zajamčeno pravo na jednakost glasova svih birača. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rjesenjima-zeljke-markic-ucvrs...