Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponovno je pokazao svoje pravo lice kada je u sinoćnjoj TV emisiji ''2u9'' opet posegnuo za govorom mržnje obasipajući HDZ brojnim uvredama i pogrdama. Izgleda da je vrijeđanje političkih protivnika njegov jedini „plan“ za izlazak zemlje iz katastrofalne gospodarsko-socijalne situacije u koju nas je dovela njegova vlada. S obzirom na brojne novinarske upite, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković dao je u Hrvatskom saboru izjavu za medije koju možete pogledati u nastavku: 

;

Jandrokovićevu izjavu donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Uvrede umjesto rješenja 

U zadnjih nekoliko dana primijetili smo da predsjednik SDP-a i predsjednik Vlade pokušava uvući političke protivnike, posebice HDZ, u još jedan krug međusobnih optužbi i uvreda. Primijetili smo i da u njegovom nastupu ima sve više elemenata govora mržnje i seksizma te smatramo da takvi nastupi iznimno štete hrvatskom društvu u cjelini. HDZ se neće dati uvući u tu igru. Nećemo odgovarati istom mjerom jer je situacija vrlo ozbiljna. U centru našeg interesa su životni standard hrvatskih građana i način kako iskoristiti sredstva iz EU fondova. Moramo se zaista baviti sa stvarima koje su od interesa naših građana, a politikantstvo i ovako niske napade ostavljamo SDP-u i njihovom predsjedniku. 

Nijedno pitanje premijeru

Iz navedenih razloga Klub zastupnika HDZ-a odlučio je da na sutrašnjem aktualnom prijepodnevu neće postaviti nijedno pitanje predsjedniku Vlade, nego samo potpredsjednicima i ministrima. S obzirom na ozbiljnost situacije, ponavljam, želimo raspravljati o gospodarskim problemima, o EU fondovima, vanjskoj politici, vladavini prava, a nikako se dati uvući u ono za što predsjednik Vlade koristi svako aktualno prijepodne - za osobne obračune i govor mržnje. 

Nedostojni seksizam

U više je navrata predsjednik Vlade za svoje političke protivnike ustvrdio da su „toksični“, da „zagovaraju bezakonje, nered i kriminal“. Isto tako za jednu moguću predsjedničku kandidatkinju upotrijebio je potpuno neprimjeren govor koji sasvim sigurno jest seksizam. Što smatramo nedostojnim predsjednika Vlade. Vi jako dobro znate što je izrekao, a ja to neću ponavljati.