Vlada je zamrzavanjem tečaja mislila da je riješila problem i da će se on riješiti sam od sebe. Niti se problem rješava sam od sebe, niti će se riješiti! - istaknuo je, među inim, sabornik Ivan Šuker u današnjem izlaganju uime Kluba zastupnika HDZ-a. Naš je Klub, naime, zatražio stanku zbog prosvjeda Udruge „Franak“ na Markovu trgu. 

Istup sabornika Šukera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Socijalno bešćutni SDP

Klub zastupnika HDZ-a je prije tri mjeseca predložio Zaključak. I to s jednim ciljem - da svi sudionici u procesu pregovora dobiju rok do kada se moraju dogovoriti. Vlada je zamrzavanjem tečaja mislila da je riješila problem i da će se on riješiti sam od sebe. Niti se problem rješava sam od sebe, niti će se uopće tako riješiti! 

Bijeg od odgovornosti

Što se tiče austrijskih austrijskih Reiffeisen štedionica, u Saboru smo bili podnijeli prijedlog Zaključka - žao mi je što ga Vlada nije usvojila. Ključno pitanje - jesu li kredite građanima nudili posrednici? Ako jesu - to je u suprotnosti s hrvatskim zakonima. Građani su kredite mogli dizati u inozemstvu, ali su im oni morali biti isplaćeni na žiro račun u Hrvatskoj. O čemu je HNB morao biti obaviješten! Zašto se bježi od toga da institucije RH naprave svoj posao?

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanoviceva-vecina-odbila-i-hd...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-hdz-ponovno-zatrazio-da-vlada-i...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sdp-ova-vecina-opet-odbila-hdz-...