Premijerova je reakcija ispod svake razine! - istaknuo je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, komentirajući govor mržnje Zorana Milanovića u izbornoj noći, ali i činjenicu da ni nakon dva dana nije čestitao Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-milanovic-umjesto-dostojanstve...

Primjer nepristojnosti

Takvo ponašanje premijera Milanovića - napominje Reiner - ne obećava dobru suradnju s predsjednicom, čime hrvatskim građanima nanosi još i veću štetu od one koju je dosad počinio neodgovorno vodeći nesposobnu vladu:

- Svi bismo bili najsretniji da ta kohabitacija bude konstruktivna, na dobrobit hrvatskih građana. Nažalost, početak ne obećava. Vidjeli ste i sami da je premijerova reakcija bila ispod svake razine. Činjenicu da još nije čestitao izabranoj predsjednici ne želim komentirati jer to spada u sferu pristojnosti i korektnoga političkog odnosa. To sasvim sigurno, ponavljam, ne obećava.

Pogubno ponašanje

- Bilo bi pogubno po političku stabilnost zemlje koja se nalazi u teškome gospodarskom i socijalnom položaju - u koji ju je dovela upravo ova vlada - kada bi Milanović i dalje ignorirao ruku koju mu je predsjednica pružila i izraženu želju za suradnjom koju je vrlo jasno izrekla. Čini mi se da bi to bilo pogubno prvenstveno po ovu vladu, a onda i za cijelu Hrvatsku - zaključio je prof. dr. Reiner.