Milanovićeva diletantska vlada inzistiranjem na monetizaciji ostaje dosljedna vlastitom neznanju - nastavlja rasprodavati nacionalno bogatstvo unatoč svim dobronamjernim i pravodobnim kritikama HDZ-a te nedvosmislenom glasu naroda koji kaže „Ne!“. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-monetizacija-izdaja-nacionalni...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-pokusajem-monetizacije-autocest...

Stoga su u dnevnicima RTL-a i Nove TV naši sabornici Ivan Šuker i dr. Goran Marić po tko zna koji put apelirali na zdrav razum ove vlade - nemojte u bescjenje rasprodati hrvatske autoceste! 

Sindromi podaništva i panike

Šuker se osvrnuo na podanički mentalitet vladajućih koji od prvog dana tvrde da je nužno provesti monetizaciju jer nam slijede - budimo slikoviti - apokaliptični dani, čime su odmah u startu srušili cijenu eventualne koncesije:

- Vlada je napravila grešku već u prvom koraku! Išla je samo s jednom varijantom i cijelo vrijeme priča da je to spas za Hrvatsku. Ako se ne monetiziraju autoceste - slijedi katastrofa! Time su srušili potencijalnu cijenu i sad svi ponuđači znaju da je Vlada u panici. Monetizaciju bismo trebali zaustaviti!

Nerazumno i nelogično 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/srljaju-u-monetizaciju-jer-nisu-znal...

Dr. Marić je pak dodao da se mora poštovati referendumska volja naroda - neka se monetizacija zaustavi dok još nije prekasno!

- Monetizacija je „snajperski hitac“ u hrvatsku budućnost. Ne mogu uopće pojmiti da čovjek koji ima razum može dati takav prijedlog. Usprkos, dakle, hrvatskom narodu koji se potpisima za referendum izjasnio da je protiv toga.