Bivši srpski veleposlanik u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin tvrdi da mu je Josipović donosio hrvatske dokumente u vezi hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid! A Josipović šuti! Zašto? - zapitali su se na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar (obojica potpredsjednici Kluba zastupnika HDZ-a) i Ante Babić (ujedno i predsjednik HDZ-ova Odbora za iseljeništvo i hrvatske nacionalne manjine).  Milanovićev predsjednički kandidat ignorira ovaj (još jedan) skandal vezan za njegovo ime i prezime, kao što je ignorirao i skandale s Perkovićem i Jovićem. A Perkoviću je u tijeku suđenje u Njemačkoj,  a Josipovićev „glavni analitičar“ je bivši. No, da se ne približavaju izbori, još uvijek bi jugofil Jović bio službujući na Pantovčaku. Koliko god dugo pak Josipović izbjegavao izustiti nešto o sramotnom dilanju dokumenata za vrijeme Cvetićaninovih „zagrebačkih dana“ - od tog skandala ne može pobjeći. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-skandal-josipovic-dejan-jovic-n...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/milanovicev-kandidat-neistinom-je-po...

Stoga je Jandroković pozvao Josipovića da se očituje na Cvetićaninove tvrdnje. A dotaknuo je (i) temu prijedloga izmjene izbornog zakona samo dva mjeseca uoči predsjedničkih izbora! Kao i SDP-ovo - svakoj demokratskoj praksi suprotno - odugovlačenje određivanja točnog datuma predsjedničkih izbora. Prenosimo ključne poruke iz Jandrokovićeva izlaganja:

JANDROKOVIĆ: Cvetićanin pohvalio susretljivog Josipovića!

Tijekom saborske rasprave otvorila se tema susreta Ive Josipovića - iz vremena dok još nije postao predsjednik - s bivšim veleposlanikom Srbije u Hrvatskoj Radivojem Cvetićaninom. A koji je svoje intrigantne dnevničke zapise publicirao u knjizi naziva „Zagreb Indoors“. U knjizi navodi da je održavao kontakte s Josipovićem i da mu je Josipović donosio dokumente vezane za podnošenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije. Rasprava o tome u Hrvatskoj traje već tjednima, a Josipović šuti! 

Perković, Jović, Cvetićanin...

Prilažemo citat iz te knjige gdje Cvetićanin kaže: „Donio mi je (Josipović, op. ur.) svoju uobičajeno debelu hrestomatiju suđenja i presuda za ratne zločine - 95 odsto Srbi. Potvrđuje da je izašao iz hrvatske komisije koja vodi tužbu protiv Srbije. Nije od toga pravio pompu. Kazao sam da mi prirodno cenimo taj gest.“

Jučer je u Saboru Davorin Mlakar uime Kluba zastupnika HDZ-a govorio o onome što je napisao bivši srbijanski veleposlanik. Komentar iz Ureda predsjednika da su to „besmislice“ ne možemo nikako prihvatiti! Ono što govori bivši srpski veleposlanik nisu besmislice, nego iznimno za Josipovića neugodne tvrdnje na koje treba odgovoriti. Josipović izbjegava tu temu i nada se - ignorirajući je - da će ona iz sfere javnosti jednostavno - nestati. 

Čemu nervoza, Josipoviću?

Podsjećam, predsjednik je isto tako ignorirao slučajeve Perković i Jović, što je na kraju loše završilo. Očekujemo Josipovićevo očitovanje - je li istina ono što piše bivši srpski veleposlanik!?  Ako jest, zanima nas koje je dokumente dostavljao srpskoj strani i zašto je to činio?! Koji su motivi da on - koji  je bio u timu koji je pripremao tužbu za genocid protiv Srbije - dostavlja građu o tome srpskom veleposlaniku! 

Zanima nas je li njegova proklamirana politika - na kojoj je dobio izbore - istovjetna politici koju vodi zajedno sa svojim savjetnicima Lončarom, Perkovićem, a donedavno i Jovićem. Građani moraju dobiti odgovore na ta pitanja! Nadamo se da svi oni koji takva pitanja postavljaju Josipović neće nazvati „bolesnicima i luđacima“ - kao što je profesore Zdravka Tomca i Josipa Jurčevića!

SDP-ove manipulacije

Izmjena je izbornog zakona dva mjeseca prije izbora nedemokratska i neprimjerena! Čak se i sada, u pripremnoj raspravi za parlamentarne izbore, to želi napraviti godinu dana prije. A kada su u pitanju predsjednički - dva mjeseca prije! Nedemokratski je neodrediti datum održavanja predsjedničkih izbora. Podsjetio bih da je u proljeće 2011. tadašnja HDZ-ova vlada bila izložena nevjerojatnim pritiscima da se raspišu izbori i odredi točan datum, a na čelu tih zahtjeva bio je upravo Josipović. 

ZAŠTO JOSIPOVIĆ ODLUČNO ŠUTI?

Nakon izlaganja, Jandroković je odgovarao na novinarska pitanja te se još jednom zapitao koji su sve skriveni razlozi da se Josipović još uvijek nije očitovao o Cvetićaninovim intrigantnim dnevničkim zapisima. 

- Ovo pitanje se tiče nacionalnih interesa, odnosno uloge aktualnog predsjednika u stvarima vezanim za tužbu za genocid protiv Srbije. Ova problematika nadilazi predsjedničku kampanju! Josipović treba objasniti o čemu se ovdje radi! A hrvatski će građani na izborima izabrati kandidata koji ne trguje hrvatskim nacionalnim interesima.