Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković u izjavi za brojne novinare nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke osvrnuo se na agresivnu kampanju sve paničnijeg Josipovića koji - skupa sa svojim pokroviteljom Milanovićem - šalje poruke isključivosti i neprestance građane vraća u prošlost. Točnije - skreće pozornost sa stvarnih gospodarsko-socijalnih problema u koje nas je bacila SDP-ova diletantska vlada. 

- Za razliku od Milanovićeva kandidata Josipovića, naša Kolinda Grabar-Kitarović govori o budućnosti te šalje poruke nade i zajedništva! Stoga će pobijediti, a Josipovića će narod kazniti! - poručio je Jandroković.

Izjavu možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Zajedništvom protiv Josipovićevih podjela

Održali smo sjednicu Predsjedništva HDZ-a i zaključili da smo vrlo zadovoljni rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora. Pružili smo - naravno - još jednom punu potporu našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović. HDZ je zadovoljan, ali je još važnije to što su i građani zadovoljni promjenama koje će buduća predsjednica donijeti! 

Kolinda Grabar-Kitarović daleko je bolji kandidat od g. Josipovića jer je okrenuta budućnosti, osoba je modernih shvaćanja koja dolazi iz zapadnog svijeta u kojem se profesionalno formirala. Ona šalje poruke nade i zajedništva, poruke koje se tiču životnog standarda hrvatskih ljudi, zapošljavanja, gospodarstva i bolje budućnosti. Za razliku od nje, g. Josipović se stalno vraća u prošlost! Zajedno sa svojim kolegom Milanovićem i čitavim SDP-om šalje poruke podjela, prijetnji, mržnje... To građani ne žele - stoga će na izborima.kazniti Josipovića! 

HOĆE LI JOSIPOVIĆ PRIJAVITI DIP-u SAVJETNIKA RAKARA?!

Nakon izjave, Jandroković je odgovarao na pitanja novinara. 

Ivo Josipović prijavio je pojedine članove HDZ-a zbog „govora mržnje“ DIP-u. Što kažete o tome?

Još jednom ću ponoviti da su i naša kandidatkinja, i lokalna organizacija HDZ-a i Mladež osudile sve izjave koje pozivaju na netrpeljivost. Očekujemo, međutim, da g. Josipović DIP-u prijavi i neke svoje bliske suradnike - prije svega svog savjetnika Marka Rakara koji je hrvatske branitelje izjednačio s Ku Klux Klanom. Dobri pak Josipovićev prijatelj - psihijatar Horvat iz Varaždina - doslovce je ustvrdio da je „šteta što četrdesetpeta nije duže trajala jer tada ne bi bilo ni devedesetih“. To je poruka koja izravno poziva na pogrom, ubijanje! Cijeli niz poruka netrpeljivosti i nesnošljivosti došao je u zadnje vrijeme i od Milanovića ili Stazića. To su poruke mržnje. Očekujem da će Josipović prijaviti i njih.

Dijametralno suprotne kampanje

Poruke visokih dužnosnika HDZ-a i kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović poruke su mira i zajedništva. Usmjerene su na budućnost i bolji životni standard građana. Analizirajte kakve su poruke u zadnjih nekoliko dana došle iz stožera naše kandidatkinje, a kakve od g. Josipovića i njemu bliskih suradnika! Radi se o dijametralno suprotnim kampanjama: jedna promovira budućnost, modernost, razmišlja o ljudima, druga pak zagovara prošlost, podjele i, nažalost, mržnju.