Kako je mogla biti razmatrana prijava koja je stigla 17. veljače - i njoj su odobrena sredstva - kad one prijave koje su stigle 11. veljače nisu razmatrane? Iz Ministarstva gospodarstva su odgovorili da su sredstva bila iskorištena još 9. veljače! To je dokumentirani dokaz da se pogodovalo onima koji su bliski Kukuriku koaliciji ili ministru Vrdoljaku! Ovo je nova afera koja je uslijedila nakon što je ministar Miljenić snimljen u pogodovanju pri zapošljavanju. Ne radi se, dakle, o pojedinačnim slučajevima! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Saboru održali glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član Predsjedništva) Gordan Jandroković i saborska zastupnica (i gradonačelnica Vodica) Branka Juričev-Martinčev u povodu „natječaja“ Ministarstva gospodarstva za poticanje povećanja energetske učinkovitosti za gradove i općine. 

Donosimo ključne poruke naših saborskih zastupnika:

JANDROKOVIĆ: Namještaju natječaje i pogoduju "svojim ljudima"!

Tko je 9. veljače mogao znati da će natječaj biti raspisan i već pripremiti ponudu? U odgovoru ministra Grčića navedeno je da su sredstva raspodijeljena na prijave između 10. i 17. veljače. U prvom dopisu iz Ministarstva gospodarstva je navedeno da je „9. veljače sve raspoređeno“, a Grčić u drugom dopisu navodi drugačije. Ne samo da su muljali, varali i lažirali, već su toliko drski da šalju - dva različita odgovora! To je dokumentirani dokaz da se pogodovalo osobama, poduzećima, jedinicama lokalne samouprave i nevladinim udrugama - koje su bliske Kukuriku koaliciji, ministru Vrdoljaku ili njegovoj stranci! 

Afera za aferom - Milanović šuti!

Ovo je nova afera koja je uslijedila nakon što je ministar Miljenić snimljen u pogodovanju pri zapošljavanju. Ne radi se, dakle, o pojedinačnim slučajevima. Milanović tvrdi da „ako se dogode pogreške, one nisu rezultat sustava“. No ovdje je jasno da je riječ o sustavu - jedan za zapošljavanje, drugi za dijeljenje financijskih sredstava. Ako Milanović ovo prešuti - i on je dio ovog sustava koji pogoduje partijskim vezama!

JURIČEV-MARTINČEV: Sva sredstva za natječaj iskorištena - isti dan!?

Ministarstvo gospodarstva je 9. veljače raspisalo javni poziv za poticanje povećenja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Naizgled transparentno - pozivaju se neprofitne organizacije da dostave svoje projekte za financiranje ekološke rasvjete. Da bi gradovi i općine mogle uštedjeti na računima za električnu energiju. Ili da bi još neosvijetljene ulice dobile rasvjetu. A javni poziv je potpisao - ministar Ivan Vrdoljak. 

Raskrinkao ih niz nelogičnosti

Grad Vodice je pripremio projekt i prijavio se. Nakon određenog vremena, stigao je odgovor - kojeg potpisuje pomoćnica ministra Sabina Škrtić - u kojem stoji da povjerenstvo „nije razmatralo“ našu prijavu. Koja je stigla nakon dva dana. „Obrazloženje“ - Fond je sredstva iskoristio 9. veljače! Isti, dakle, dan! Upit kojim su to gradovima i općinama osigurana sredstva postavljen je na prošlom aktualcu u Saboru, no ministar Vrdoljak nije bio prisutan. Odgovoriti je obećao ministar Grčić - u odgovoru pak od prije nekoliko dana vidljiva je sva nelogičnost natječaja. Kako je, naime, prijava koja je stigla nakon 17. veljače mogla biti razmatrana?! Svi smo izigrani! Na javni poziv je stiglo 28 prijava, ali još uvijek nije poznato tko je dobio sredstva.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-aktualac-3-milanovicev-los-imid...

NOVAC SAMO ZA „VRDOLJAKOVE LJUDE“

Saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev danas je u Saboru, također, argumentirano upozorila na „rad“ ministra Vrdoljaka i njegovog ministarstva. Novu aferu - pogodovanje pri natječaju za ekološku javnu rasvjetu.

- Ministar Vrdoljak valjda smatra da su ovo „njihova“ sredstva i da samo „njihovi“ mogu dobiti ekološku javnu rasvjetu. Za nas ostale - sredstva su bila iskorištena onoga dana kada je natječaj i raspisan. Samo „njegovima“ je, dakle, namijenjena nova ekološka javna rasvjeta, samo će „njegovi“ dobiti pomoć i manje račune za rasvjetu.