Klijentelizam, nepotizam i neznanje - tri istoznačnice za Kukuriku koaliciju. Bacili su nas u gospodarsko-socijalni ponor, no oni se i dalje uporno bave kadrovskim križaljkama. Postavljaju i smjenjuju kao na tekućoj vrpci, lutaju i bauljaju. Tako su već treći put u svom mandatu smijenili vodstvo HEP-a. Ovog puta odlaze predsjednik Uprave Tomislav Šerić te članovi Ivan Matasić i Krunoslava Grgić Bolješić - kadrovi koje su sami doveli. 

Gospodarstvo ne dira, ali zato kadrovira

Kadrovsko je pitanje i ovoga puta „riješeno“ na inicijativu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (HNS), koji kao ključni razlog smjene navodi da „HEP mora znati gdje investirati“. No na novinarsko pitanje zašto onda nije smijenio člana Uprave za investicije, ostao je nijem. 

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker komentirao je „rotirajuće izmjene“ u HEP-u za središnje informativne emisije Nove TV i RTL-a. Objedinili smo njegove izjave:

Ovaj slučaj ukazuje na to da je Hrvatska podijeljena na pašaluke prema partijskim interesima. Dakle, jedna politička stranka vladajuće koalicije dobila je kompletnu energetiku kao svoj plijen te radi što hoće - i to bez izakvih kriterija! Cijelo se vrijeme poigravaju s upravama.