Koliko lažni socijaldemokrati „štite“ prava radnika, zorno pokazuje najnoviji primjer - 194 zaposlenika državne tvrtke „Motori i dizalice“ u Rijeci već četiri mjeseca nisu primili plaće! Da apsurd bude veći, država krši vlastite zakone jer je neisplata plaće - kazneno djelo! 

Zašto ste zaboravili radnike?

I dok se Milanović na sva zvona hvali „novim početkom“ i „socijalnim mjerama“, radnici te tvrtke prolaze kroz tešku egzistencijalnu agoniju. Valjda SDP-ova vlada „dobro radi, ali se to još ne vidi“. A zakona se ionako, kako je tvrdio njihov uzor, „ne treba držati kao pijan plota“.

Na potrebu hitnog rješavanja problema i poštivanja zakona u slučaju tvrtke „Motori i dizalice“ apelirali su u izjavama za brojne medije naši saborski zastupnici, među njima i Josip Borić i Darko Milinović.

BORIĆ: Jednima majka, radnicima - maćeha!

Podržavamo zahtjeve radnika! Vlada ne poštuje vlastite zakone jer u tvrtki „Motori i dizalice“ - koja je u stopostotnom vlasništvu države - radnici četiri mjeseca nisu primili zarađenu plaću! Država bi očito morala sama sebe kazniti zbog toga što radnici rade, a ne dobivaju plaću.

MILINOVIĆ: Ljudski je suosjećati s radnicima!

Kako bi bilo živjeti bez plaće? Najkorektniji, ljudski odgovor glasi - ne daj Bože! I sam imam kredit na koji odlazi polovica moje plaće. Jednostavno, čovjek ne može zamisliti da dođe u takvu situaciju.