Usred teške gospodarsko-socijalne krize u koju Kukuriku Vlada Hrvatsku sve dublje uvlači, u situaciji kada je država prezadužena, a deficit proračuna zabrinjavajuće visok, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je niz mjera koje za cilj imaju, ništa drugo, doli pokušati spasiti oronuli rejting i zasjeniti bahatost Zorana Milanovića.

Novo zaduženje!

Naime, postavlja se pitanje od kuda 170 milijuna kuna za subvencije za  struju socijalno najugroženijima ili  26 milijuna kuna za povećanje socijalnih naknada. Prisjetimo li se da je zdravstvenim djelatnicima na početku mandata vlada uzimala, a sada se daje. „Uložit“ će se i u mlade znanstvenike kako ne bi bili prisiljeni napustiti državu. Je li se zbog tih mjera Ministarstvo financija jučer zadužilo za 1,19 milijardi kuna i 14 milijuna eura?

REINER: SDP stvara obveze slijedećoj, HDZ-ovoj vladi!

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner u izjavi za Dnevnik Nove TV komentirao je „nove“ vladine mjere:

- To je obmana naroda dva, tri mjeseca prije izbora. Čini se da su vladajući shvatili da izvjesno gube sljedeće izbore i da u pokušaju da se barem pred kraj pokažu malo socijalnima - stvaraju obveze slijedećoj, HDZ-ovoj vladi!

AGONIJA PREDUGO TRAJE - RASPIŠITE IZBORE!

Podsjetimo, predsjednik Karamarko već je u Zadru komentirao najavljene mjere ministrice Opačić:

- To su neke predizborne socijalne mjere. Volio bih da Vlada dogovori kad će se raspustiti Sabor i kad idemo na izbore. Ova agonija predugo traje! Dolazimo s velikim paketom mjera i reformi, dolazimo s gospodarskim programom. Trebamo uzeti priliku da državu dignemo na viši nivo što se tiče gospodarstva. Previše ljudi seli iz Hrvatske da bismo to mirno gledali! - istaknuo je Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-neka-vlada-odredi-datum-odrzav...