Zamjenik ministra financija Igor Rađenović podnio je jučer u Hrvatskom saboru polugodišnje izvješće o izvršenju državnog proračuna, nakon kojeg je samo potvrđen stari zaključak - diletantski tvrdoglava SDP-ova vlada katastrofalnom je fiskalnom politikom dovela državu na rub propasti.

SDP - Srozavanje Državnog Proračuna

Na izvješće je oštro reagirao potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker poručujući Milanoviću i družini da će u svom mandatu, kroz proračunski deficit, povećati javni dug za čudovišnih 80 milijardi kuna:  

- Zbog nepostojanja želje za strukturnim reformama uslijed političkih diktata, u proračunu će nedostajati sredstva za isplatu plaća u ministarstvima prosvjete i unutarnjih poslova. Sve nas ovo vodi deficitu od minimalno 19 milijardi kuna ili 5.8 posto! Ako se ništa ne učini, Hrvatska će 2015. završiti u predstečajnoj nagodbi.

Izdvajanje HZZO-a - novi Vladin cirkus!

Šuker se osvrnuo i na (najavljeno) izdvajanje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje iz državne riznice, nazvavši taj novi Vladin eksperiment - cirkusom!

- Riznica je bila jedan od najkapitalnijih projekata u reformi državne uprave. Njom se na najkvalitetniji način može upravljati novcem poreznih obveznika. Nemojmo razdvajati ono što smo godinama gradili - jer se novcem može kvalitetno upravljati samo ako je na jednom mjestu.

Još nešto: izdvajanjem HZZO-a proračunski deficit - ionako već rekordni - povećat će se za dodatne tri milijarde kuna!