Europska komisija jučer je uputila šest preporuka za oporavak gospodarstva - poslala je jasnu poruku Milanovićevoj vladi da ne ispunjava obećanja. Upozoreno je, također, na neprovođenje strukturnih reformi. Bez obzira na kontinuirana upozorenja i opomene koje stižu iz Bruxellesa, Vlada i dalje pokušava uvjeriti građane da Hrvatska ide u - „dobrom smjeru“.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-ocjeni-ek-sdp-ova-vlada-nije...

Stoga je danas Klub zastupnika HDZ-a zatražio stanku. Uime HDZ-a izlagao je sabornik Ivan Šuker. 

Njegovo izlaganje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Obećanja i - ništa drugo!

Bilo je otužno gledati predstavnike Vlade kako hine zadovoljstvo izvješćem EK. Kada ga se malo bolje pročita - nitko u Hrvatskoj nema razloga za zadovoljstvo! EK je poslala jasnu poruku da Vlada nije ispunila ono što je obećala! 

SDP-ov „uspjeh“ preko leđa građana

Šest preporuka EK je poruka Vladi: „Gospodo, niste proveli strukturne reforme!“ U izvješću se govori i o „preklapanju državne uprave i lokalne samouprave“. Potrebno je, dakle, efikasnije upravljanje javnim poduzećima! Ako je istina ono što su iz SDP-a poručivali prije mjesec dana - da javna poduzeća „nikad nisu imala bolje rezultate“ - čemu onda ovakva preporuka EK?! Jer, EK je uvidjela da dobit, primjerice, HEP-a nije posljedica restrukturiranja, već isključivo toga što građani tri zadnje godine plaćaju 25 posto skuplju struju! A HEP ne investira. I ovo se slobodno može nazvati - novim parafiskalnim nametom!