Još jedan skandal u Hrvatskom saboru u režiji SDP-a, a sve kako bi se olakšalo Milanovićevu kandidatu Ivi Josipoviću. U dnevni red su jučer, naime, naprasno uvrštene izmjene Zakona o izboru Predsjednika RH, kojima „po hitnom postupku“ žele diskriminirati Hrvate izvan Hrvatske na predsjedničkim izborima kao što su već diskriminirani na onim parlamentarnim. 

U partiji nervoza, na Pantovčaku panika!

Po SDP-u, oko 450.000 Hrvata iz iseljeništva i BiH mogli bi (i) na izborima za Predsjednika RH glasovati isključivo, jedino i samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Žele da ih što manje iziđe na izbore jer su svjesni da među njima Milanovićev kandidat nije, blago rečeno, baš obljubljen. Ovim nekorektnim potezom SDP je samo otkrio koliko nervoze i panike vlada na Pantovčaku.

Naši sabornici, dakako, burno su reagirali na SDP-ov prijedlog i zahtijevaju da se ta točka povuče.  Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Davorin Mlakar ustvrdio je da je predložena dopuna veliko iznenađenje, čak i za mnoge iz stranke koja ju je predložila:

Izborni inženjering

- Za tri mjeseca su predsjednički izbori. Sramotno je da danas nekome pada na pamet nuditi izmjene izbornog zakonodavstva! Pritom zaboravljaju da je Josipović, ne tako davno, pokušaj da se izborne jedinice usklade s odlukom Ustavnog suda devet mjeseci prije izbora nazivao izbornim inženjeringom. 

No sada će Josipović, po običaju, mudro šutjeti. Kojeg li licemjerja i dvostrukih kriterija!

Markić poput SDP-a

Kao što dobro znate, i referendumska inicijativa Željke Markić odobrava diskriminaciju hrvatskih državljana u inozemstvu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rjesenjima-zeljke-markic-ucvrs...