Show program i „cušpajz“! Cirkus i perverzija demokracije! Milanovićeva poslušna većina pretvorila je raspravu i glasovanje o izmjenama izbornog zakona u - slikovito rečeno - pravu lakrdiju. Čak pet puta u nekoliko dana promijenili su mišljenje u sramotnoj političkoj trgovini, zbunjivali javnost naglim obratima, i na kraju u cijelosti prihvatili amandman Mirele Holy. Amandman po kojemu se kandidiranje zabranjuje svima koji su u trenutku raspisivanja izbora osuđeni na bezuvjetnu kaznu zatvora dulju od šest mjeseci i to ako su na izdržavanju kazne ili im njezino izvršenje tek predstoji.

Prekršen poslovnik!

Na eklatantno kršenje poslovnika - usvajanje amandmana na amandman - svi oporbeni zastupnici reagirali su izlaskom iz sabornice. Izmjene zakona su na kraju donesene zahvaljujući glasovima zastupnika nacionalnih manjina na koje se ovaj zakon uopće ne odnosi.

Mlakar i Šuker kao glas razuma 

Na SDP-ovo pravno nasilje i političku trgovinu argumentima su upozorili naši sabornici Davorin Mlakar i Ivan Šuker.

- Ovo što se događa danas eklatantan je primjer da SDP ne zna i ne želi raditi zakonito! Protivno poslovniku, izglasavate zakon nakon primitivnih političkih trgovina. Gaziti poslovnik je nedopustivo! Nemojmo raditi sramotu i lakrdiju od ovog visokog doma. Ovo se nikada u povijesti Sabora nije dogodilo - sažetak je izlaganja naših sabornika.

Njihova izlaganja možete pogledati u cijelosti:

I DALJE ČVRSTO UZ VLAHUŠIĆA

A o razmjerima SDP-ova licemjerja najbolje svjedoči potpora te stranke Vlahušićevoj kandidaturi za gradonačelnika Dubrovnika. Zabranjuju, naime, kandidiranje za Sabor osuđenima na kaznu dulju od šest mjeseci, ali istodobno podupiru Vlahušića koji je pravomoćno osuđen za zloporabu položaja i ovlasti. SDP - dosljedan jedino u svojoj nedosljednosti.  

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlahusic-sabo-lovric-merzel-ko...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/sdphns-podupire-pravomocno-osudenog-v...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dubrovnik-vise-nece-biti-talac-vl...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-vlahusic-se-vise-ne-moze-javiti...