Prozirni predizborni spinovi Milanovićeva predsjedničkog kandidata jučer su u Hrvatskom saboru izazvali burnu reakciju HDZ-a. 

Igrokaz Josipović-Leko-Milanović

Pismo o "radikalnom nezadovoljstvu građana izbornim sustavom i potrebi uvođenja preferencijalnog glasovanja" koje je Josipović uputio svome partijskom kolegi predsjedniku Sabora Josipu Leki, naime, u cijelosti je pušteno u medije, a da ga zastupnici još nisu dobili na uvid!? 

Potpredsjednici Kluba zastupnika naše stranke Ivan Šuker i Davorin Mlakar stoga su uglas poručili da neće dopustiti da Sabor postane žrtva političkih ambicija Ive Josipovića, koji uz pomoć Leke (a u dogovoru s Milanovićem) zloupotrebljava nacionalni parlament u predizborne svrhe! Prije nego je zatražio stanku, Šuker je taj igrokaz nazvao tragikomičnim:

Piši mi, druže - piši mi, fratello!

- Budući da su režimski novinari vrlo dobro informirani, zastupnici su ipak uspjeli pročitati Josipovićevo pismo. Trenutačni predsjednik RH često zbori o trodiobi vlasti, a ignorira postojanje Sabora. To je nedopustivo! Trebamo otvoriti raspravu o pismu jer takva praksa može biti pogubna po legitimitet parlamenta.

- Sa sadržajem pisma upoznali su nas urednici i novinari, a mi smo kao mala djeca čekali kada će nam predsjednik Sabora dati pismo na uvid - nadovezao se Mlakar.

Nije problem izborni sustav, nego Josipović!

Mlakar je stoga zatražio da skandalozno pismo bude prva točka dnevnog reda te ustvrdio da bi se zastupnici, umjesto što im se podvaljuju Josipovićevi predizborni trikovi, trebali dotaknuti i tema koje su iznesene u pismu, poput preferencijalnog glasovanja: 

- Upravo je HDZ uveo preferencijalno glasovanje na euroizborima te ćemo takav način glasovanja i dalje podržavati, ali pod uvjetom da to ne bude jedino pitanje o kojem će se razgovarati u prijedlogu promjena izbornog zakonodavstva.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-ravnopravnost-hrvata-izva...

SDP-ov kandidat ne mari za gospodarstvo!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipoviceva-briga-za-izborni-...

Mlakar je potom zaključio:

- SDP-ov predsjednički kandidat Josipović izvodi „dramu“, piše o "radikalnom nezadovoljstvu građana izbornim sustavom“, ali ne spominje njihovo „radikalno nezadovoljstvo“ gospodarsko-socijalnim stanjem za koje je suodgovoran!? Navodi samo stvari koje su mu se kao sluhistu i kompozitoru učinile važnima, koje bi mu mogle koristiti u kampanji! Uz pomoć Leke iskoristio je parlament! Nećemo dozvoliti da Sabor bude žrtva Josipovićevih ambicija!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-bili-izbori-lokalni-europski-pr...