Josipović i njegov SDP - u nemoći jer nemaju ni program, ni viziju, ni argumente - vode prljavu kampanju i pozivaju na podjele u hrvatskom duštvu! Sve su maske pale. Milanović i Josipović su jedno. Za razliku od njih, buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poziva na zajedništvo za bolju Hrvatsku! Tu poruku je odaslala i u svome državničkom govoru u izbornoj noći. A 61 posto građana na izborima je pokazalo da žele promjene! 

Dosta im je Josipovića koji - kako mu se mandat bliži kraju - sve više pokazuje svoje pravo lice! - naglasili su na novinskoj konferenciji potpredsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a (i član Predsjedništva naše stranke) Gordan Jandroković.

U cijelosti pogledajte Reinerove i Jandrokoviće izjave, a u nastavku donosimo njihove ključne poruke:

REINER: Od Josipovića tražimo ispriku, a od Milanovića - ništa!

U ovo blagdansko vrijeme mira i dobrote svjedoci smo da Josipović i njegov SDP vode kampanju na nekorektan i - usuđujem se reći - neciviliziran način. Nadamo se da Josipović neće nastaviti onako kako su on i njegovi suradnici započeli kampanju za drugi krug izbora. Potpuno je neprimjereno kako je Josipović kriminalizirao i uvrijedio sve birače gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Stoga mi - ne samo u ime HDZ-a, nego i 660.000 građana koji su glasovali za našu kandidatkinju - tražimo Josipovićevu ispriku. 

Josipović i Milanović su - jedno!

Od Josipovićeva prijatelja i financijera Milanovića ne tražimo pak nikakvu ispriku jer su njegovi gafovi i nepristojnost toliko notorni da ih nikakva isprika ne može poništiti. Svima je nakon izborne noći postalo potpuno jasno da su maske pale! Milanović je jasno poručio da se ovi izbori svode na „mi ili oni“! Što je suprotno varci koju je Josipović pokušavao prodati javnosti - o svom, barem neznatnom, odmaku od Milanovića i posve promašene Vlade. Nedvojbeno je da su Milanović i Josipović - jedno! 

NE podjelama - DA zajedništvu! 

Za razliku od njihovog poticanja sukoba, Kolinda Grabar-Kitarović u svom se uistinu državničkom govoru - nakon objave izbornih rezultata - obratila svim građanima te se vrlo jasno založila da ne bude više podjela. Založila se za zajedništvo ZA bolju i prosperitetniju Hrvatsku. A Josipović i njegov SDP - nažalost! - potiču podjele! I sada - kada je Josipovićeva pozicija duboko ugrožena - pokazuje ne samo nervozu i izbezumljenost, nego uistinu pravu agresiju.

JANDROKOVIĆ: Josipović sve više podsjeća na snahu iz Šume Striborove!

Što se više Josipovićev mandat bliži kraju - to više pokazuje pravo lice. I podsjeća nas sve više na snahu iz priče Ivane Brlić-Mažuranić „Šuma Striborova“ - koja od nemoći i agresije na kraju pokaže svoj pravi karakter i narav. Ali neće nas uvući u svoju prljavu kampanju! Ne želimo podjele i sukobe. Naša kampanja slijedi ključne poruke naše predsjedničke kandidatkinje - iza tih poruka čvrsto stoje cijela stranka i naši koalicijski partneri.

Građani žele promjene - ne Josipovića!

Pozivamo na promjene i na novo hrvatsko zajedništvo. Josipović i SDP u nedostatku argumenata, vizije i vodstva okreću se sukobima - pozivaju na podjele. To nije put kojim Hrvatska treba ići! Poruka prvog kruga izbora jest da građani žele promjene - 61 posto ih je glasovalo za promjene! Isto tako - jasna je poruka da građani žele zajedništvo i bolju Hrvatsku! I to je naša kampanja i to su poruke Kolinde Grabar-Kitarović.

RAKAR & HORVAT - GOVOR MRŽNJE JOSIPOVIĆEVIH SURADNIKA

Nakon izlaganja, uslijedilo je novinarsko pitanje o objavi na facebooku predsjednika varaždinske Mladeži HDZ-a. 

Hoće li ga HDZ kazniti zbog onog što je napisao na facebooku?

Lokalni HDZ, Mladež HDZ-a i predsjednička kandidatkinja jasno i glasno su se ogradili od takvih poruka. One su promašene i za HDZ neprihvatljive. A kakve će biti sankcije - o tome kada dođe vrijeme. Ali - kada ste me već pitali - ukazao bih na sljedeće: i Josipović i Milanović također iznose neprimjerene poruke! A da ne govorim o Josipovićevu savjetniku Marku Rakaru koji je izjednačio branitelje s rasističkim Ku Klux Klanom! 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipoviceva-sutnja-znaci-da-odobr...

Podsjetio bih i na izjave varaždinskog psihijatra Nenada Horvata, Josipovićeva prijatelja čiji je facebook prepun njihovih zajedničkih fotografija. Dr. Horvat je poručio: „Da je četrdeset peta malo dulje trajala, devedesete se nikad ne bi dogodile“. To je poziv na pogrom, linč, ubijanje!! Nismo čuli da se Josipović ogradio od tih poruka mržnje! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nakon-rakarova-izjednacavanja-branitelj...