Klub zastupnika HDZ-a zatražio je u Saboru stanku zbog odluke Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) o zabrani Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da na internetskim stranicama drži „određene podatke“ iz imovinskih kartica dužnosnika. Stoga su sve kartice uklonjene i nitko ne zna kada će - nakon „pročiščavanja“ - ponovno biti objavljene.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-vladajuci-pred-izbore-skrivaju-...

A sada - nakon negativnih reakcija javnosti koja je „pročitala“ da je zabrana bila SDP-ov predizborni manevar kako bi prikrili „određene podatke“ svojih funkcionera - ta ista Milanovićeva stranka na sva zvona najavljuje da će predložiti izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Kako bi imovinske kartice ponovno smjele biti objavljene! 

Posipanje pepelom

Prozirno posipanje pepelom, pokušaj skretanja pozornosti s vlastite odgovornosti i još jedan komični partijski igrokaz. Jer, upravo je SDP-ova poslušna većina u Saboru imenovala „neovisno“ čelništvo AZOP-a!

Uime Kluba HDZ-a izlagao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner. Izlaganje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Saniranje štete

SDP hoće zamutiti vrlo jasne stvari. Potpuno je razvidno zašto je čelništvo AZOP-a, koje je instalirao SDP, zabranilo objavljivanje imovinskih kartica. A to nije moglo učiniti - pogotovo ne pred izbore - bez volje vladajućih! SDP sada samo pokušava sanirati štetu zbog protudemokratskog poteza kojeg je javnost prozrela!

Što sve SDP želi prikriti!

SDP je zbog nadolazećih izbora želio prikriti, među ostalim, tko je sve od njih uzeo kredite prije stupanja na dužnost, a onda ih odjednom - tijekom mandata - vratio uplativši gotovinu? Htjeli su prikriti i tko je kakvu sve imovinu prebacio - ili nije prebacio - na djecu, roditelje, supružnike… Uostalom, mnoge ozbiljne sumnje o korupciji vladajućih, sukobima interesa, zloporabama položaja… uopće nisu raščišćene!