Ustavni sud, kao što znate, suspendirao je cijeli Obiteljski zakon ministrice Milanke Opačić. Već je to 24. dokument koji je Ustavni sud vratio na popravak SDP-ovoj diletantskoj vladi! Skandalozno!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-obiteljski-zakon-vec-24-dokume...

U službi ministrice Opačić

No podjednako je skandalozno i to što je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić - inače kadar spomenute ministrice - neprimjereno kritizirala odluku Ustavnog suda. 

Tim je povodom potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner u Središnjici HDZ-a dao izjavu za medije, podsjetivši i da je pravobraniteljica u sukobu interesa jer je sudjelovala u stvaranju toga istog, sada suspendiranog zakona! 

Izjavu akademika Reinera u cijelosti možete pogledati, a u nastavku i pročitati: 

Vladina glasnogovornica?!

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić postupila je posve neuobičajeno kritiziravši odluku Ustavnog suda i nazvavši je skandaloznom. A upravo je skandalozno to što pravobraniteljica odluku naziva skandaloznom - preuzimajući time ulogu glasnogovornice potpredsjednice Vlade Milanke Opačić!

Sumnjiva posla! 

Pravobraniteljica je pritom u sukobu interesa jer se svi vrlo dobro sjećamo da je sudjelovala u stvaranju Obiteljskog zakona, a onda kada je voljom Vlade i saborske većine izabrana na današnju funkciju povukla je sve 83 primjedbe koje je njezina prethodnica stavila na spomenuti zakon!? Odmah po stupanju na dužnost, današnja je pravobraniteljica povukla sve te primjedbe oduševljeno prihvativši ovaj zakon - koji je eto Ustavni sud u cjelini suspendirao!

SDP-ovo revolucionarno pravo

Stav pravobraniteljice, nažalost, logičan je nastavak SDP-ove politike nepoštivanja institucija. Prisjetimo se samo kako su i premijer i pojedini ministri komentirali za njih nepovoljne odluke Ustavnog suda, a sada ih komentira i pravobraniteljica. Valjda možemo očekivati da i neki referent u ministarstvu počne komentirati odluke Ustavnog suda.