Nova sramota  Milanovićeve servilne saborske većine - sluškinje izvršne vlasti! Jučer, u petak 6. veljače, već je drugi put u dva tjedna - neobjašnjivo i bešćutno - odbila HDZ-ov zaključak da se pomogne žrtvama austrijskih kreditnih zadruga. To je taj SDP-ov „novi početak“!? Zaključak glasi:

Obvezuje se Vlada RH da zajedno s HNB-om i mjerodavnim tjelima državne uprave poduzme sve pravne mjere iz svoga djelokruga da se onemogući ilegalno djelovanje stranih pravnih osoba (Raiffeisenbank i Raiffeisenlandes, banaka iz Raiffeisen grupe) na teritoriju RH koje su ilegalnim plasmanima kreditnih sredstava upisivali založna prava na nekretninama hrvatskih državaljana te da se poduzmu sve mjere za zaštitu hrvatskih državljana i onemogući provođenje ovrha na nekretninama i deložacija i ugrožavanje egzistencije kreditnih dužnika. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanoviceva-vecina-odbila-i-hd...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-obvezati-vladu-i-hnb-da-u-roku-...

ŠUKER: SDP protiv obustava ovrha!

Sinoć, uoči 25. obljetnice osnutka HDZ-a Peščenica-Žitnjak (Zagreb), potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker za hdz.hr oštro je kritizirao Milanovićeve saborske poltrone:

Vladajuća većina opet je, nakon dva tjedna, odbila Zaključak Kluba zastupnika HDZ-a kojim bi se pomoglo korisnicima kredita Raiffeisen grupe. Kukuriku koalicija protivi se da hrvatske institucije ispitaju (ne)zakonitost tih kredita, pa se tako protivi i obustavi ovrha sve dok se to ne utvrdi. Milanovićeva ekipa još je jednom iskazala bezosjećajnost prema ugroženim hrvatskim građanima. Očito je da nisu znali ili nisu htjeli znati za taj problem, pa im je neprihvatljivo da HDZ nudi rješenje.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-zasto-sdp-i-milanovic-ne-zele-z...

PrivitakVeličina
zakljucak_klub-hdz_pze_784.pdf220.82 KB