Ako SDP-ova vlada nije u stanju osigurati gospodarski rast, onda neka napusti vođenje države! A ne izmišljati nove poreze kako bi prikrila svoju nesposobnost. Porezu na nekretnine  pristupila je prilično površno i time pokazala neozbiljnost u međunarodnoj zajednici! - istaknuo je naš saborski zastupnik dr.sc. Goran Marić jučer u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“ komentirajući naglo odustajanje SDP-ove vlade od uvođenja poreza na nekretnine. Naime, već su primjenu tog zakona - na koji je HDZ od početka upozoravao da je štetan - obećali Europskoj komisiji! Dakle, tri godine SDP-ova vlada samo je tratila novac i vrijeme građana, a još i prekršila obveze prema EK!  

Donosimo glavne naglaske gostovanja dr. Marića: 

Tri godine potrebno da shvate!

SDP-ova vlada porezu na nekretnine je pristupila prilično površno, a porezni sustav je najosjetljiviji dio ekonomskog života. S njim se treba postupati - simbolički govoreći - kao u operacijskoj sali, a neki su počeli poreznim instrumentima mahati kao alatom u rukama početnika. Pokazala se neozbiljnost - pogotovo u međunarodnoj zajednici a ima i negativnosti prema ekonomskoj stabilnosti jer, porezni sustav treba biti stabilan. Porez na nekretnine ni u kojem slučaju nije dobrodošao i od samog početka je HDZ bio protiv toga, ali isto tako jednako je štetno da odnos prema EK bude samo fomalan, a ne sadržajan. Toliko negativnih posljedica sama najava ima uvođenja tog zakona i sada nakon tri godine su spoznali da preduvjeti nisu stečeni. 

Ako ne znaju, neka odu!

SDP-ova vlada u tri godine bilježi stalan gospodarski pad - to je glavni razlog svih problema. Ako nije u stanju osigurati gospodarski rast, onda neka napusti vođenje države! A ne izmišljati nove poreze kako bi prikrila svoju nesposobnost. Istodobno, govorimo o 500 milijuna kuna koliko se očekuje da bi se prikupilo od poreza na nekretnine - toliko država plaća unajmljivanje nekretnina od fizičkih osoba dok u isto vrijeme ima toliko nekretnina u svom vlasništvu. Svaka bi ozbiljna država taj problem riješila u godinu dana, ali ga naša ne rješava već tri godine. Ima toliko mogućnosti za povećanje prihoda i smanjenje rashoda da se ne smije govoriti o novim poreznom opterećenju, posebno ne dok smo u krizi!