Osim zbog Lekine zabrane da se Glogoški obrati sabornicima, Klub zastupnika HDZ-a zatražio je stanku i na temu RIZ Odašiljači. Potpredsjednik našeg kluba Ivan Šuker u svom je izlaganju usporedio probleme u toj tvrtki s onima u Imunološkom zavodu. 

Jedini način da se radnicima pomogne - istaknuo je - jest da se RIZ-ova potraživanja, naslijeđena još iz bivše države, pretvore u dionice koje će dobiti radnici. No pravo je pitanje zašto Kukuriku vlada radi dijametralno suprotno od interesa radnika.

Šukerovo izlaganje možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ŠUKER: RIZ i Imunološki zavod - slični slučajevi!

U slučaju RIZ-a možemo staviti znak jednakosti s problemom Imunološkog zavoda. Netko namjerno stopira tvrtku koja svoje znanje i proizvode može plasirati na strano tržište! Mnoge su tvrtke u trenutku osamostaljenja RH imale velika potraživanja u inozemstvu. Neke su ih uspjele naplatiti - neke nisu. 

17 milijuna dolara radnicima!

RIZ je u međuvremenu privatiziran. Ključno pitanje o kojem bi CERP (Centar za restrukturiranje i prodaju) trebao voditi računa glasi: je li 17 milijuna dolara RIZ-ovih potraživanja bio predmet privatizacije. Ako nije - onda taj novac pripada zaposlenicima. Na tom je tragu i išlo rješenje - da Fond za privatizaciju u tom iznosu izda dionice koje bi pripale radnicima. Kome je bilo u interesu da se poslije, na razne načine, ta odluka ne provodi? 

http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/362164/Pejnovic-i-Dejanovic-su-op...

Čiji se to interesi skrivaju?

Zašto je Kukuriku koalicija otišla u dijametralno suprotnom smjeru - ne znam! Ako su Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva u jednom trenutku dali mišljenje - dali su ga temeljem pozitivnih zakonskih propisa. Kome je bilo u interesu izigrati radnike RIZ-a? Njihov jad i proizlazi iz toga jer je netko sebi uzeo pravo donosi odluke u suprotnosti sa zakonskim propisima. Bjelodano je da netko NE želi dati radnicima 17 milijuna dolara koji im pripadaju! Zaposlenike RIZ-a netko je izigrao - uz pomoć CERP-a i Vlade!