Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner komentirao je u ime HDZ-a jučerašnju Milanovićevu izjavu iz Garešnice u kojoj se „poziva“ na socijaldemokratske vrijednosti i hvali se „rezultatima rada Vlade“:

- Izjave g. Milanovića zvuče tragikomično! Jer je upravo njegova vlada tijekom cijelog mandata iskazivala potpunu socijalnu bešćutnost, posebice prema radnicima i najsiromašnijima. Ako je to socijaldemokracija, onda jao si ga nama! 

Skupi PR-ovci za jeftine trikove

Potom se akademik Reiner osvrnuo na Milanovićeve jeftine predizborne trikove koje su mu - u nedostatku ikakvoga suvislog rješenja za teško stanje u gospodarstvu - savjetovali njegovi američki PR-ovci:

- Milanovićeva je vlada tek pred kraj mandata, uoči izbora - budući da su im skupo plaćeni američki PR savjetnici rekli da sve to ne valja - počela vući neke poteze. No i ti su se potezi pokazali potpuno promašenima. Poreznom „reformom“ najviše su dobili oni koji imaju najveće plaće, zaposlenost se stalno smanjuje, pregovori oko švicarskog franka  i dalje se vode… A i tek se jedan posto blokiranih građana kvalificirao za pompozno reklamirani oprost dugova. Vulgarizacija - tako možemo nazvati ono što ova vlada radi s našom državom!

Manipuliranje datumom izbora

Da zaključimo: Milanović je očito odlučio primijeniti Josipovićevu taktiku - voditi kampanju godinu dana na teret poreznih obveznika i sve odluke donositi isključivo u predizborne svrhe. No ni to mu neće pomoći, kao što nije ni bivšem predsjedniku - HDZ će pobijediti kada god se izbori budu održali! Problem je u tome što su takvi Milanovićevi postupci pogubni jer produbljavaju gospodarsku krizu i ruše ugled države. 

Ako ima hrabrosti, neka objavi kada će biti izbori i neka do njih pokuša bar nešto konkretnog napraviti, a ne pribjegavati populističkim „mjerama“ bez stvarnog učinka. Koliko su vladajući „kvalitetni“, zorno svjedoče i njihovi rezultati, a i to što su odlučili manipulirati datumom izbora.