Zloupotreba obavještajnih službi, spletke, sprege, pogodovanje privatnim interesima članova obitelji i pajdaša, a nauštrb onih državnih, lobiranje za protuzakonite odluke... Puno je toga bivši ministar Slavko Linić izrekao danas o, još uvijek, premijeru i predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću.

Ubrzo nakon Linićeve presice, na Markovu trgu (nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost) javnosti su obratila trojica HDZ-ovih zastupnika: potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković i predsjednik spomenutog odbora prof. dr. Miroslav Tuđman. 

DORH u Banske dvore!

Stajališta koja su iznijeli uime naše stranke mogu se svesti na pet ključnih teza:

1./ Nakon svega što je izrekao Slavko Linić, jedini razuman i pristojan potez bio bi ostavka premijera i ove vlade, a odmah potom raspisivanje parlamentarnih izbora.

2./ Naravno da ovdje ima dosta posla za DORH i USKOK, a da policija nije istrumentalizirana - bilo bi i za nju. DORH-ova bi istraga trebala odmah krenuti od Trga svetog Marka broj 2, od same Vlade RH, to više što je svima jasno da Linić nije otkrio sve što zna.

Hrvatska - talac unutarpartijskih obračuna

3./ Žalosno je što je Linić progovorio tek nakon što je smijenjen, a i to u svrhu unutarpartijskih obračuna koje interesno sukobljene SDP-ove frakcije vode preko leđa građana i države. Cijela je Hrvatska već duže vrijeme njihov talac.

4./ Sada  vidimo s kakvim kredibilitetom Milanović optužuje HDZ-ovce za kriminal i rodjačke veze - a članovi njegove najuže obitelji i najbliži prijatelji lobiraju za protuzakonite odluke,  protivne državnim interesima.

5./ Pozivamo predsjednika RH Ivu Josipovića da se usudi, makar i pri kraju svog mandata, sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na temu Milanovićevih zlouporaba tajnih službi - za što ga je Linić danas otvoreno prozvao.

SDP-ova većina gura pod tepih

Dodajmo da su HDZ-ovi članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost predložili da Odbor osnuje radnu skupinu koja će ispitati Linićeve navode o premijerovoj zloupotrebi obavještajnih službi (i policije) te da zatraži od Josipovića da žurno sazove sjednicu VNS-a. SDP-ova većina, međutim, taj prijedlog nije htjela niti uvrstiti u dnevni red. Toliko o demokraciji.

Uvodnu izjavu koju je uime HDZ-a dao Gordan Jandroković možete pogledati u nastavku: