Predsjedništvo Hrvatskog sabora održalo je jučer sjednicu na temu zakonskih prijedloga koji će se raspraviti tijekom jesenskog zasjedanja. Premda SDP-ovci već gotovo mjesec dana, uz potporu režimskih medija, uvjeravaju javnost u „korisnost“ tzv. fiskalne mini-reforme, aktualna vlada ne samo što Saboru nije poslala prijedlog izmjene Zakona o porezu na dohodak, nego te točke uopće nema u dnevnom redu zasjedanja!? 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-poreznoj-reformi-jos-jedan-sdp-o...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-protiv-tzv-porezne-reforme-i-refer...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-porezna-reforma-nova-sdp-ova-magla

Nakon jučerašnje sjednice na Markovu trgu, HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner komentirao je tu novu blamažu diletantske SDP-ove vlasti. 

Osvrnuo se, na upit novinara, i na nemuštu referendumsku inicijativu Željke Markić o izmjenama izbornog zakona te na Josipovićeve ustavne promjene kojima se SDP-ov kandidat za predsjednika RH ponovno bavi svojom omiljenom „temom“ - samim sobom - umjesto gospodarsko-socijalnom katastrofom za koju je suodgovoran. 

Donosimo Reinerove izjave:

O REFERENDUMU Ž. MARKIĆ

Izborni sustav bolje je rješavati izmjenama zakona, a ne Ustava.

O NOVOJ POREZNOJ MAGLI

Nije riječ ni o kakvoj mini-reformi, nego o još jednoj nepromišljenoj, ad hoc mjeri ove bezidejne vlade. No kad već SDP-ovci o njoj toliko pričaju, iznenađuje što te točke uopće nema u dnevnom redu Sabora! Što je neshvatljivo ako u neko skorije vrijeme, mjesec ili dva, SDP uistinu želi izmijeniti porez na dohodak. Ova vlada toliko je sposobna da nije u stanju dati Saboru čak ni naslov dotične zakonske izmjene!

O „PREDSJEDNIČKOM VETU“

Čudi kako Ivo Josipović u ovim teškim vremenima nema važnijih tema kojima bi se bavio - nego predlaže proširenje svojih ovlasti. 

O SDP-ovcu JOSIPOVIĆU

Josipoviću neće proći teza da je on odvojen od SDP-a. Uostalom, Milanovićev je kandidat za predsjednika RH. Kada je osvojio prvi mandat, kao što se sjećate, obećao je da će se Hrvatska zacrvenjeti.