U Hrvatskom saboru danas je Klub zastupnika HDZ-a (Josip Đakić i Ivan Šuker) - budući da je na dnevnom redu Izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji - zatražio da se ovom visokom domu obrati predsjednik Udruge stopostotnih HRVI Domovinskog rata Đuro Glogoški. Posebno što je sa skupinom branitelja - koji već više od 100 dana prosveduju ispred „svog“ ministarstva u Savskoj - ionako bio u sabornici kako bi pratio raspravu. 

Partijski aparatčik

No SDP-ov predsjednik Sabora Josip Leko odbio je prijedlog - u maniri svoje partije. Izlaganja naših zastupnika možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/partijski-aparatcik-leko-i-dalje-odraduje...

ĐAKIĆ: Predsjedniče Sabora, dopustite Glogoškom da govori!

G. predsjedniče Hrvatskog sabora, s obzirom da su hrvatski branitelji danas ovdje gosti, uime njih, Udruge stopostotnih invalida i g. Glogoškog - kome ste odgovorili da se ne smije obratiti ovome visokom domu - još jednom Vas molim da mu dopustite da u desetominutnom obraćanju iznese svoje stavove, težnje i ciljeve. I to kako bi ova specifična situacija - koja u Savskoj traje već 102 dana - napokon postala jasna i nekim zastupnicima koji nemaju razumijevanja za nju.

ŠUKER: Predsjedniče, nemojte se pravdati citirajući paragrafe!

G. predsjedniče Hrvatskog sabora, molim Vas da najprije odgovorite kolegi Đakiću na njegov zahtjev. Nadalje, uime Kluba zastupnika HDZ-a tražimo stanku zbog RIZ-a. No, ponavljam, prije toga odgovorite na Đakićev upit o mogućnosti obraćanja g. Glogoškog u Saboru.

BRANITELJI SAMO TRAŽE POŠTOVANJE 

Nakon stanke (zbog RIZ-a), Šuker je u ime Kluba zastupnika HDZ-a prozvao notornoga Milanovićeva poslušnika Leku jer je Glogoškom zabranio nastup. Ali je i upozorio na govor mržnje pojedinaca iz SDP-a prema braniteljima. 

SDP-ov govor mržnje

Onima koji su stvorili hrvatsku državu - koji su ugradili dijelove svog tijela u njene temelje države - ne dopušta se govoriti u Saboru. Možda vam je lakše na facebooku izjednačavati branitelje s Ku Klux Klanom ili tvrditi da su oni „Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a“?! Možda vam je lakše sve vrijeme forsirati perfidni izraz „lažni branitelji“?! Nema lažnih branitelja - ima branitelja i prevaranata. Ti prevaranti - nisu branitelji! Nekome je, međutim, u interesu to stalno potencirati.

Želite spriječiti da g. Glogoški u izravnom TV prijenosu iznese istinu o braniteljskom prosvjedu. Razlog nisu materijalna prava - kako vi uvijek imputirate - nego zaštita digniteta Domovinskog rata i poštovanje prema onima koji su imali hrabrosti i ljubavi praktično goloruki braniti Domovinu, prijatelje, gradove... Ali, ne! To ne želite čuti! 

Sustavna sotonizacija 

Sjetite se samo kako je aktualni „ministar hrvatskih branitelja“ najavljivao objavu Registra hrvatskih branitelja. Što je objavom postignuto? Ništa! Ali, nekome je to trebalo kako bi se sotonizirali branitelji i Domovinski rat! 

Deklaraciju o Domovinskom ratu donijeli smo jednoglasno, ali se ponekad neki ponašaju sasvim drukčije. Branitelji i invalidi Domovinskog rata ne traže ništa drugo nego da njihova žrtva ne padne u zaborav. A neki su to izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja htjeli učiniti.

BRANITELJI NAPUSTILI SABORNICU: LEKO, SRAMITE SE!

Ogorčeni Lekinom zabranom da Glogoški govori, svi prisutni predstavnici branitelja demonstrativno su napustili sabornicu. A Leki poručili: „Sramite se!“