SDP-ov premijer u Hrvatskom je saboru podnio izvješće o „radu“ svoje diletantske vlade - koje, kao i lani, nije pravodobno dao na uvid zastupnicima kako bi se mogli pripremiti za raspravu. Oštru kritiku na njegovo izvješće, kao što znate, uputio je u ime Kluba zastupnika HDZ-a predsjednik Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanovicevo-izvjesce-cista-far...

JANDROKOVIĆ: Antologija bahatosti!

Nakon Karamarkovih argumentiranih kritika, Milanović je u svome bahatome završnom izlaganju, prepunom uvreda i omalovažavanja, optužio predsjednika HDZ-a, među ostalim, da „fabricira brojke“ i da govori „kao šef statističkog zavoda iz Sovjetskog Saveza“. 

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković ukazao je na povredu poslovnika naglasivši da je predsjednik Vlade iznio niz uvreda na račun zastupnika. Naravno, potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec odbila je prihvatiti prigovor braneći svoga partijskog šefa. Koji je - kulture li! - napustio sabornicu usred Jandrokovićevih riječi, koje donosimo u nastavku:

Nezapamćena nepristojnost

Govornik se ponaša suprotno uobičajenim pravilima u Saboru te vrijeđa zastupnike! Njegov odlazak iz sabornice najbolji je dokaz tome! Cijela rasprava pokazuje koliko je nedemokratski princip koji je uveden - da predsjednik Vlade može govoriti bez mogućnosti replike, bez bilo kakve poslovničke mogućnosti da saborski zastupnici reagiraju na čitav niz neistina, pa i uvreda koje je izgovorio.

Ovo je zaista neprimjeren slučaj da predsjednik Vlade protestno napušta sabornicu nakon reakcije jednoga saborskog kluba. Ovo će ući u anale neprimjerenog ponašanja predstavnika izvršne vlasti u Hrvatskom saboru!

KARAMARKO: Milanović uništava sve što dotakne!

Za vrijeme saborske stanke i Tomislav Karamarko se osvrnuo na Milanovićeve bisere:

Premijer je naciji ponovo podario pregršt floskula, pregršt iluzija. U prvom dijelu pričao je samo što bi bilo dobro napraviti. To je govor koji je trebao održati dva ili tri mjeseca nakon što je preuzeo vlast, a ne danas - nakon što mu je sve propalo. Statistički podaci koje sam iznio nalaze se crno na bijelom u polugodišnjem izvješću o ispunjenju državnog proračuna. Mogu se lako provjeriti, ali Milanović ih proglašava neistinom. Da nije žalosno, bilo bi smiješno! Premijer je postao i duhovit. Ispaljuje neke viceve te od nerada i neuspjeha pokušava napraviti nešto drugo - pokušava stvoriti predispozicije za još jedan mandat koji bi vjerojatno, prateći trendove u gospodarstvu, državu uništio do kraja.