Kad su određeni pojedinci u pitanju, onda Milanovićeva vlada djeluje ekspresno. A kad je u pitanju nacionalni interes onda odugovlači, jer čeka priliku da to opet bude - u interesu pojedinca. Za dva dana bit će, naime, izglasan Zakon o stečaju. Po tom zakonu, Imunološki zavod će otići u stečaj! - poručio je, među inim, sabornik dr. Goran Marić na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru o problemima u kojima se našao Imunološki zavod. Vlada, naime, mjesecima ne reagira na ponudu Visia Croatice, dok se nastavlja agonija zaposlenika Imunološkog zavoda. Osim sabornika dr. Marića, na konferenciji za medije su sudjelovali sabornici iz nekoliko opozicijskih stranaka: Branko Hrg (HSS), Ivan Šimunović (HSP AS), Jakša Baloević (Novi val - Stranka razvoja), Boro Grubišić (HDSSB), Natalija Martinčević (Narodna stranka - reformisti) i Dragutin Lesar (Laburisti).

Izlaganje sabornika Marića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Za koga se čuva Imunološki zavod?

Na jednoj pozitivnoj ideji je mobilizirano 40.000 ljudi. A mobiliziralo je i nas nekoliko zastupnika iz različitih političkih opcija. Jer, kako ne reagirati na jednu dobru, pozitivnu ideju i ne upitati se što to ova vlada čini s Imunološkim zavodom. Visia Croatica je dala ponudu i ispunila sve uvjete. Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) je tri puta predlagao da se ponuda prihvati, no vlada ne reagira! To jedino može značiti da ima skrivene namjere! 

Pojedinačni, umjesto nacionalni interesi!

Kad su određeni pojedinci u pitanju, onda ova vlada djeluje ekspresno. A kad je u pitanju nacionalni interes onda odugovlači, jer čeka priliku da to opet bude - u interesu pojedinca. Za dva dana bit će izglasan Zakon o stečaju. Po tom zakonu, Imunološki zavod će otići u stečaj - ako Milanovićeva vlada već sutra ne donese odluku o prihvaćanju ponude. Što zaključiti nego da je cilj ove vlade Imunološki zavod gurnuti u stečaj! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-nesposobnost-milanoviceve-vlade...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-cuva-li-milanoviceva-vlada-imun...