Naš financijski stručnjak i saborski zastupnik dr. Goran Marić sinoć je u intervjuu u izravnom prijenosu za Dnevnik Nove TV komentirao nesposobnost i nesnalaženje Vlade u rješavanju problema švicarskog franka te veliku odgovornost Hrvatske narodne banke (HNB) - koja je nebrigom dopustila da do krize uopće i dođe. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/goran-maric-najklikaniji-zastupnik

Iznio je, također, i moguća rješenja da se napokon problemu kredita u švicarcima stane na kraj. Razgovor s novinarom Mislavom Bagom možete pogledati u cijelosti, a u nastavku prenosimo Marićeve ključne poruke:

Vlada bez rješenja

Vladinom mjerom samo se multiplicirao, zakomplicirao i odgodio problem. To nije nikakvo rješenje, nego samo potvrda Vladina ekonomskog voluntarizma i kontinuirane premijerove nemoći u odnosu na guvernera. Premijer koji ima gotovo upola manju plaću od guvernera preuzima njegov posao protuustavnim presedanom! 

HNB je trebao fiksirati tečaj, štititi kunu u odnosu na švicarski franak i zabraniti trgovanje švicarcem dok se ne iznađe trajno rješenje. To je posao HNB-a, a ne Vlade i Sabora!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-obvezati-vladu-i-hnb-da-u-roku-...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanovic-na-stetu-gradana-zaus...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/partijski-aparatcik-leko-i-dalje-odra...

Hrvatska protunarodna banka

HNB je odgovoran da ne dođe do ovakve situacije, no on je gledao kako se požar širi i zapravo asistirao potpaljivanju tog požara. Dakle, ne da nije spriječio, nego je tome i kumovao. Hrvatska narodna banka nosi ime po narodu, međutim, ona je izdala svoj narod. I kada bih birao najljepše riječi - ona je protunarodna! I tome treba napokon stati na kraj.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konverzija-jedino-dugorocno-rj...