(PHOTO) U Domu kulture u Bjelovaru održana je proslava u povodu 29. obljetnice osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj se okupio veliki broj naših članica i članova te utemeljitelja HDZ-a. U svojstvu izaslanika predsjednika Andreja Plenkovića, na svečanom obilježavanju sudjelovao je potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Dani ponosa i slave

U svom obraćanju okupljenima, Horvat je istaknuo da HDZ nikada nije bio niti će biti stranka opasnih namjera, premda danas u Hrvatskoj takve stranke postoje.

- Iza nas su dani ponosa i slave jer smo uspjeli obraniti i stvoriti Hrvatsku, jer smo Hrvatsku uspjeli uvesti u NATO i Europsku uniju, čijim novcem gradimo Pelješki most!

Spas hrvatskog gospodarstva

Podsjetio je da je u travnju prošle godine jedan od najvećih gospodarskih subjekata došao pred predsjednika Vlade i tražio novac kako bi spasio svoj „imperij“.

- Tražio je od države 3,3 milijarde kuna premda ga pred urušavanje nije dovela ni Vlada, ni Sabor, ni HDZ. Na kraju, rekonstrukcija Agrokora hrvatske porezne obveznike neće koštati ništa, a spasili smo 60 tisuća radnih mjesta! Uza sve naslijeđene i godinama gomilane probleme koji su došli na stol našoj Vladi, 2017. Hrvatska je prvi put u povijesti završila s proračunskim suficitom! Naš BDP kontinuirano raste, a i javni je dug drugu godinu zaredom smanjen, i to tri puta više od onoga što je Europska komisija tražila od nas!

Horvat je također istaknuo da je 2015. godine, tri tjedna prije izbora, na zadnjoj sjednici koju je vodio Zoran Milanović, za brodogradilišta 3. maj i Uljanik potpisano državno jamstvo u iznosu od 2,5 milijarde kuna.

- Upravo je taj iznos u proteklih deset dana ministar Marić isplatio iz proračuna. Usprkos tome, Hrvatska će ponovno, vjerujem, završiti u suficitu! Tim koji vodi predsjednik Plenković je tim koji pobjeđuje!

Nikad veći uspjeh u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli u svom je govoru istaknuo da je pod vodstvom HDZ-a stvorena i obranjena Lijepa Naša.

- Svima nam čestitam 29. obljetnicu osnutka HDZ-a u našoj županiji. Ovo je vrijeme kada se trebamo prisjetiti trenutaka koji su bili ključni za naš narod i našu državu. Utemeljitelji su, predvođeni dr. Franjom Tuđmanom, osnovali HDZ - najveću, najjaču i najbolju političku stranku u našoj zemlji. HDZ na području naše županije nikad nije bio u ovako dobroj poziciji u kakvoj je danas - od 23 lokalnih jedinica, samo pet općina nije pod vodstvom HDZ-a ili naših koalicijskih partnera. HDZ je najjača stranka i u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji - spremni smo za sve predstojeće izbore!

Jeftiniji vrtići i besplatni udžbenici

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Bjelovara i predsjednik bjelovarskoga Gradskog vijeća Ante Topalović podsjetio je da ove obljetnice ne bi bilo bez naših utemeljitelja.

- Ono na čemu smo do sad najviše radili i od čega nećemo odustati jest da cijena vrtića bude maksimalno 500 kuna te da udžbenici za sve naše osnovnoškolce budu potpuno besplatni. Najavljujem da će u 2019. biti ostvarena sva naša obećanja, posebno jer smo znatno ubrzali povlačenje europskih sredstava.

Povijesno iskustvo i zasluge

Okupljenima se obratio i jedan od utemeljitelja bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a Mato Ćurak.

- Posebno pozdravljam naše utemeljitelje, bez kojih ne bi bilo HDZ-a, i našu Mladež, bez koje HDZ nema budućnost. Na našim obljetnicama često spominjemo prijelomno povijesno razdoblje u kojem se pojavila naša stranka. Prisjećamo se kako smo osmislili, organizirali i proveli izlazak Hrvatske iz jugoslavenske državne zajednice te kako smo se riješili komunističkog društvenog sustava, stvarali, obranili i izgradili Hrvatsku. Stranka smo s velikim povijesnim iskustvom i velikim povijesnim zaslugama. Naša stranka pod vodstvom predsjednika Plenkovića radi upravo ono što bi i Tuđman radio u ovim okolnostima - nećemo dopustiti da netko umjetno izaziva krize, fabricira afere, manipulira i pokušava rušiti ovu stranku i njenu vladu!

Osim HDZ-a, nema tko drugi!

Prigodnim govorom, okupljenima su se obratili i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za slavonske županije i dio središnje Hrvatske Josip Šarić. Kapulica je istaknuo da je 1989. godine, kada je krenulo osnivanje HDZ-a, puno ljudi prepoznalo znakove vremena i shvaćalo da se nešto mora promijeniti.

- Danas je hrvatski narod ponovno svjestan da se nešto treba napraviti za dobar i dostojanstven život naših ljudi, a HDZ-ovci su ti koji to moraju provesti. Nema tko drugi!

Photo: bjelovar.info