(PHOTO) Pred nama je ciklus izbora: europski, predsjednički i parlamentarni. Želimo biti i bit ćemo 26. svibnja daleko najjača stranka na izborima za Europski parlament kako bismo potom ostvarili pobjedu i na predsjedničkim izborima. Jer, ponovno želimo imati predsjednicu na Pantovčaku! - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Križevcima na proslavi 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Samoproglašeni „suverenisti“

Udaraju nas sa svih strana, to svakodnevno čine i oni koji su sami sebe proglasili „suverenistima“ i „velikim Hrvatima“, a bježe iz sabornice dok mi branimo Vatikanske ugovore! - nastavio je Jandroković:

- Tim i takvima poručujem da nama HDZ-ovcima nitko neće dijeliti lekcije iz hrvatstva! Mogu se oni busati u prsa, ali konkretni rezultati stoje iza nas. Za razliku od njih, mi nećemo obećavati nemoguće, nego ćemo i dalje odgovorno voditi politiku. Zajedno, spriječit ćemo da šarlatani koji pažnju privlače bukom, vikom i agresijom dođu na vlast! Mi smo faktor stabilnosti države, čimbenik gospodarskog napretka, to nam je zadaća u ovom mandatu!

Šarlatani svih boja i zastava

Što imamo danas na političkoj sceni?! - zapitao se glavni tajnik:

- SDP tone i pitanje je hoće li opstati kao relevantna stranka. Imamo veliku ljevičarsku koaliciju predvođenu Krešom Beljakom, s kojim je HSS izgubio narodnjačku orijentacije. Traže da se vjeronauk izbaci iz škola! Imamo i neke nove stranke koje samo kritiziraju i lažu, a nemaju nikakvog programa.

Nove zadaće - gospodarski razvoj & prosperitet

Podsjetio je stranačke koleg(ic)e da se stranka kojoj pripadaju suprotstavila totalitarističkom komunističkom režimu, uvela višestranačku demokraciju, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana obranila i oslobodila Domovinu, uvela RH u NATO i pripremila ulazak u EU... Pred HDZ-om su sada novi izazovi:

- HDZ je velika obitelj, stožerna stanka, najveća i najuspješnija u hrvatskoj povijesti, kralježnica hrvatske države! Donosili smo ključne, ponekad teške odluke, vodili Hrvatsku u najvažnijim trenucima suvremene nacionalne povijesti. Naše glavne zadaće danas su gospodarski razvoj i prosperitet hrvatskih ljudi. Za to nam treba politička stabilnost, to je temeljni preduvjet kako bi država funkcionirala i napredovala!

DARKO SOBOTA (predsjednik Županijske organizacije HDZ-a & zamjenik koprivničko-križevačkog župana)

HDZ je u Podravini i Prigorju najjača stranka, i jedina koja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj obnaša vlast u suradnji s Mrežom. Naša potpora županu Darku Korenu pokazala se dobrom odlukom, KKŽ je primjer kvalitetnih koalicijskih odnosa, što dokazuju i brojni projekti koje realiziramo na dobrobit sugrađana. Posebnu zahvalnost upućujem predsjedniku naše stranke i naše Vlade Andreju Plenkoviću, uz čiju pomoć će biti realizirani kapitalni prometni infrastrukturni projekti na našem području. Imamo jasne odgovore o izgradnji brze ceste, nove podravske magistrale, željezničke pruge, budućnosti Podravke... Zahvaljujući poreznim izmjenama, naše općine i gradovi udvostručili su svoje prihode. Podravka se pak s novom upravom okrenula tamo kamo je i prije trebala - prema selu, OPG-ovima, braniteljskim zadrugama... što će na hrvatskom selu otvarati nova radna mjesta.

DAMIR FELAK (potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a & saborski zastupnik)

Drago mi je da uz mnoge sijede glave naših utemeljitelja vidim i mnoge mlade ljude. To je naša budućnost! HDZ neće dopustiti prekrajanje povijesti, a takvim pokušajima svjedočimo u zadnje vrijeme. Da nema HDZ-a, pitanje je što bi se događalo u našoj državi. Zamislite na što bi Hrvatska naličila kad bi Sinčić bio predsjednik, Bulj ministar unutarnjih poslova, Pernar ministar obrane, a Grmoja ministar pravosuđa?!