Kad ste na izborima zaokruživali Bandića, jeste li znali da je on poklonik Titova lika i djela? - upitao je Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, najavivši inicijativu za promjenom naziva Trga maršala Tita. Gradonačelniče, jeste li za balkanski ili europski Zagreb?

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, 23. kolovoza, izaslanstva većine županija, gradova i općina odala su počast stradalnicima i nacizma, i fašizma, i komunizma. Čak su se i Vladin i saborski protokol, za razliku od prošle godine, uključili u obilježavanje tog, ne zaboravimo, službenog spomendana i u Hrvatskoj. Među rijetkima koji se nisu udostojili uključiti, makar zapaliti svijeću, bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. I to premda se svakodnevno ukazuje na bezbroj mjesta, premda pohodi bezbroj događaja. Tog dana nije „delao“.

Je li to bio previd Bandićeva protokola? Ili ga neki od njegovih savjetnika namjerno nisu informirali o važnosti tog nadnevka? Zar bi on, koji se voli pozivati na interes svih građana bez obzira na njihov svjetonazor, ideološki dijelio žrtve na „naše“ i „vaše“? Zar bi si gradonačelnik Zagreba, metropole koja baštini vrednote zapadne civilizacije, dopustio da obezvrijedi europske standarde i ujedno derogira hrvatske zakone? Čini se da ipak bi!

Gradski odbor HDZ-a Zagreba održao je novinsku konferenciju pod radnim naslovom „Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb?“. Bez rukavica kritiziran je Bandić jer je zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, samo dan nakon što je ignorirao žrtve totalitarnih režima, slavio komunizam na Bundeku, na jugonostalgičarskoj manifestaciji bizarnoga naziva „Dani balkanske ljubavi“. Pritom su obojica, podsjetio je tajnik Gradskog odbora dr. Ivan Ćelić, paradirala s bedžom - maršala Tita!?

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00595/antifasisti11-2408_59548...

- HDZ poštuje vrednote demokratskog antifašizma, ali poziva aktualnog gradonačelnika Bandića i sve druge koji to još nisu da već jednom odbace simbole komunizma, kao što su s pravom odbačeni simboli ostalih totalitarizama. Dragi sugrađani, kad ste na izborima zaokruživali Bandića i njegovu listu, jeste li znali da je on poklonik lika i djela Josipa Broza Tita? - upitao je birače Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Podsjetio je da je baš na datum morbidne proslave na Bundeku od komunističke ruke 1947. u Istri bio brutalno zaklan svećenik Miroslav Bulešić, koji bi uskoro trebao biti proglašen blaženim. 

- Gospodine gradonačelniče, hoćete li i tom prigodom, dok se budete rukovali s biskupima i svećenicima, na sakou nositi bedž s Titovim likom!? Pod tom istom petokrakom, ispod koje ste prekjučer ponosno stajali, ne samo da su poslije II. svjetskog rata počinjene masovne likvidacije hrvatskih civila i razoružanih vojnika, nego se pod njom rušio i Vukovar, Osijek, Šibenik, Dubrovnik, naš Zagreb!

Da bi paradoks bio potpun, toga istoga 24. kolovoza obilježava se Dan vukovarskih branitelja! Na kraju presice, Mikulić je najavio da će HDZ službeno pokrenuti inicijativu za promjenom naziva Trga maršala Tita:

- Kao rođeni Zagrepčanin, ne želim da naš grad bude “crna rupa na karti Europe” jer Bandić veliča totalitarizam i jednog od najvećih zločinaca u povijesti. Pozivam gospodina gradonačelnika da se konzultira sa strukom, jer se on na struku vrlo rado poziva, i da jednom od najljepših zagrebačkih trgova vratimo naziv Kazališni trg.

Snimku presice možete pogledati na:

http://webtv.dnevno.hr/ti-isti-komunisti-prerezali-su-vrat-sveceniku-hoces-li-se-rukovati-s-biskupima-noseci-na-reveru-titovu-sliku