Milane, odluči se: Tito ili Stepinac!? Kritike na Bandićev račun, međutim, nipošto se ne svode na njegovo ideološko licemjerje. Zagrebački ga HDZ podjednako raskrinkava i kad su u pitanju njegovi gospodarski eksperimenti i sumnjivi, netransparentni „poslovni potezi“: rasprodaja gradske mega-tvrtke, čudna privatizacija ljekarni, davanje ŠRC Svetice za nogometni kamp bez natječaja…  

Zagrebački HDZ, predvođen predsjednikom Andrijom Mikulićem, odavno je skinuo rukavice: dosljedno, ustrajno, demaskira demagoga i prijetvornog populista Milana Bandića. Licemjera koji je ujutro za Stepinca, a popodne za njegovog krvnika Tita. 

Aktualni ZG gradonačelnik, svima je već postalo jasno, tek je eksponent jedne od partijskih frakcija - one Josipovićeve. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/mikulic-vs-bandic-antifasizam-da-tit...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/bandic-ignorira-zrtve-komunizma-slavi-m...

 http://www.hdz.hr/o/zo-grada-zagreba/vijest/mladez-hdz-zagreba-milane-od...

Kritike na račun Bandića, međutim, nipošto se ne svode na ideologiju. Zagrebački ga HDZ podjednako konzekventno raskrinkava i kad su u pitanju njegovi privatizacijski eksperimenti i sumnjivi poslovni potezi. Bila partija Milanovićeva, Josipovićeva i/ili Bandićeva, dođe nam na isto. Jedino što znaju jest - rasprodati! Dok Vlada privatizira CO i HPB te „monetizira“ autoceste, Bandić po istom modelu rasprodaje ZG Holding. Rasprodaje obiteljsko srebro! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/andrija-mikulic-bandic-po-partijskom...

Po istome partijskom modelu, napomenuo je neki dan HDZ (16. siječnja), Bandić rasprodaje i Gradske ljekarne - i to premda su najprofitabilnija ljekarnička ustanova u Hrvatskoj! Procijenjeni iznos od 100 milijuna kuna za 50 posto vlasništva nad njima skandalozno je nizak! - upozorili su tajnik Gradskog odbora dr. Ivan Čelić i dopredsjednik Mario Župan na izvanrednoj presici, sazvanoj na glavnome gradskom trgu. I iznijeli konkretne brojke:

Začuđujuća matematika

- Ako je godišnji prihod Gradskih ljekarni 330 milijuna kuna, ako zalihe robe vrijede 35 milijuna, ako je većina od 37 ljekarni u svome poslovnom prostoru, ako zadržana dobit iznosi 180 milijuna kuna, onda je jasno zbog čega je već sada iskazan tako veliki interes kupaca.

Gradske ljekarne, osim toga, oduvijek posluju pozitivno, a nemaju ni kunu kreditnih zaduženja. Stoga je u najmanju ruku neozbiljno, nastavili su Čelić i Župan, da gradonačelnik Bandić budzašto rasprodaje to dragocjeno obiteljsko srebro:

- Nismo a priori protiv privatizacije, ali imamo tri zahtjeva: da se odabere strateški partner iz branše, da Grad Zagreb zadrži kontrolni paket od najmanje 25 posto te da prodajna cijena bude znatno viša od neobjašnjivo niskog iznosa koji traži Bandić. 

Bahati faraon

Tjedan dana prije presice o gradskim ljekarnama (9. siječnja) zagrebački je HDZ bio pak organizirao novinsku konferenciju na još jednom „poprištu zločina“ - na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Svetice. Prostor koji je „vrli, vrijedni Milan“ obećao Hrvatskome nogometnom savezu za gradnju kampa i prije nego što je ikakav natječaj raspisan.

- Kamp da, ali ne na Sveticama! Ponovno smo svjedoci Bandićeva netransparentnog rada. Samovoljno dijeli gradske lokacije te bahato, poput faraona, upravlja Zagrebom, a na štetu Zagrepčanki i Zagrepčana! Na prostoru ŠRC-a Svetice dnevno trenira i rekreira se više tisuća građana, kojima je, usput rečeno, „dosljedni“ gradonačelnik bio obećao i dovršetak bazena. Neprihvatljivo je da se Centar privatizira te da se ne zna tko će njime upravljati, tko će biti korisnici i na koji način. I još nešto: postojećim GUP-om na Sveticama je planirana izgradnja Hrvatskog rukometnog doma, a ne nogometnog kampa - istaknuo je Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Lutke u partijskom kazalištu 

Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-ove koalicije u Gradskoj skupštini , prozvao je gradonačelnika da vodi neodgovornu politiku jer su zastupnici o njegovome sumnjivom potezu saznali - iz medija:

- Bandić od svojih pročelnika i zastupnika radi lutke u dramskom kazalištu. Zastupnici HDZ-a, a nadam se i ostalih političkih stranaka, nisu i neće biti njegove lutke na potezanje.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić izrazio je bojazan da će korisnici ŠRC Svetice ostati zakinuti za sportske sadržaje te je dodao kako bi nogometni kamp bilo bolje, što je praksa u Europi, izgraditi na lokaciji izvan grada.

Milane, odluči se: Tito ili Stepinac!? Ideološko licemjerje, suspektna netransparentnost, sukob sa zagrebačkim rekreativcima, štetna, nerazumna rasprodaja… Bandićeva kampanja za hrvatskog premijera, koju je započeo po nalogu zaštitnika Josipovića, i nije baš najbolje krenula...