Još se nisu slegli dojmovi od briljantne, sjajne, fantastične pobjede naše stranke na izborima za mjesnu samoupravu u Gradu Osijeku! HDZ slavi, a SDP očajava!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-na-mjesnim-izborima-u-osijeku-zadru-otoccu-potvrda-snage-na-terenu-politike

HDZ, koji je nastupio samostalno, ostvario je apsolutnu pobjedu s nevjerojatnih 42.94 posto (ukupno 6.215 glasova), a SDP - premda je na izbore izišao u velikoj koaliciji s HSS-om, Glasom, Josipovićevom „Naprijed Hrvatska“ i ORaH-om - posve je podbacio, ostavši na tek 7,63 posto potpore (1.104 glasa), što je njegov najgori rezultat u Osijeku u zadnjih 20 godina na bilo kojim izborima!

HDZ-u više od polovice vijećnika!

SDP-ovo propadanje, koje se s nacionalne razine „slijeva“ na teren, dobro je iskoristio HNS, koji je u koaliciji s HSU-om stigao do 16.72 posto (2.420 glasova), čime je uvjerljivo drugi, s više nego dvostruko većom potporom birača od one SDP-ovoj koaliciji.

HDZ je pobijedio u čak 13 od ukupno 15 osječkih mjesnih odbora i gradskih četvrti!

Imamo 68 mandata, ili više od polovice ukupnog broja vijećnika (133), slijede HNS-HSU s 22, a koalicija Bernardić-Beljak spala je na - 10. Podbacili su i Đapićev Desno i HDSSB s tek po 3 mandata.

Sad se još ozbiljnije primimo posla!

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a (i župan) Ivan Anušić istaknuo je da su rezultati potvrdili ono što je govorio, a to je da je HDZ jedina politička opcija koja može kvalitetno voditi i Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek!

- Ovo je najbolja uvertira u ostvarenje našega strateškog cilja - da na lokalnim izborima 2021. HDZ preuzme odgovornost i za Grad Osijek! No nije vrijeme za slavlje i opuštanje, nego upravo suprotno, da se još ozbiljnije primimo posla kako bismo za dvije i pol godine ponovno dobili povjerenje Osječanki i Osječana!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/29-rodendan-osjeckog-hdz-mjesni-izbori-9-prosinca-uvod-u-preuzimanje-odgovornosti-za

I Osijek u plavoj boji!

Nakon veličanstvene pobjede, mladi predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Osijeka Ivan Radić prvo je zahvalio svim građanima koji su izišli na izbore, bez obzira kome su dali svoj glas:

- Naši vijećnici će raditi na dobrobit svih Osječanki i Osječana! Zahvaljujem im na povjerenju - HDZ je pokazao i dokazao da je najjača politička snaga u našem voljenom gradu! Očito je da smo prije godinu dana krenuli u dobrom smjeru, i njime ćemo i nastaviti! Taj nam smjer, u iskrenom partnerstvu s našom županijskom organizacijom i nacionalnom vodstvom HDZ-a, otvara pobjednička vrata za lokalne izbore 2021. godine! Nakon Osječko-baranjske županije, i Grad Osijek ćemo vratiti plavoj boji!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/apsolutno-sam-uvjeren-da-ce-hdz-na-buducim-izborima-dobiti-gradonacelnika-osijeka