Nakon susreta s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem i potpredsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom, delegacija Kršćansko-demokratske unije (CDU) iz Savezne zemlje Hessen obišla je jučer i zagrebačku skupštonu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cdu-hessen-u-posjetu-hdz-u-nastavak-...

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/cdu-hessen-u-saboru-jacanje-parlamentarne...

Njemačke je partnere dočekao potpredsjednik, punim nazivom, Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić zajedno s članovima Kluba zastupnika HDZ-a i HSP-a „Dr. Ante Starčević“. Mikulić, koji je i predsjednik zagrebačkog HDZ-a, upoznao je izaslanstvo s funkcioniranjem Grada Zagreba, a kao najveće probleme istaknuo gospodarenje otpadom i veliku stopu nezaposlenosti - u čijem bi rješavanju njemačka iskustva mogla biti dragocjena. Izrazio je nadu da će Gradska skupština Grada Zagreba i Parlament Savezne zemlje Hessen ostvariti prijateljsku suradnju.

Izaslanstvo CDU-a pozdravio je i predsjednik zagrebačke skupštine Darinko Kosor (HSLS). 

Razvojno-investicijski projekti

Njemačka delegacija posjet Hrvatskoj nastavlja danas u Lici, gdje će se susresti s predsjednikom ličko-senjskoga županijskog HDZ-a dr. Darkom Milinovićem, našim sabornikom Domagojem Ivanom Miloševićem i načelnikom Općine Plitvička jezera Borisom Luketićem. Potom će se uputiti u Zadar gdje će s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom razgovarati o mogućnostima suradnje. Među inim, izaslanstvo CDU-a prisustvovat će prezentaciji projekata Luka Gaženica i Vrata Zadra. 

Trodnevni posjet njemački će gosti završiti u Karlovcu, gdje će se susresti s gradonačelnikom Damirom Jelićem te također razmotriti mogućnosti suradnje.