I u novom - četvrtom broju - svoga internetskog mjesečnika splitski HDZ ponovno obrađuje niz aktualnih tema.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/treci-broj-mjesecnika-splitskog-hdz

Peticija za Veljka Marića!

Na prijedlog splitskog HDZ-a, Gradsko vijeće prihvatilo je da se 30. svibnja proglasi Danom hrvatskih branitelja Grada Splita! A prošlog je mjeseca prvi čovjek splitskog HDZ-a Petar Škorić potpisao peticiju za spas Veljka Marića i njegovo hitno prebacivanje u Hrvatsku. Škorić je istaknuo da je zadaća Vlade i Sabora zaštititi svoje državljane i da su već davno bili dužni reagirati te zatražiti povlačenje spornog srbijanskog zakona kojim Srbija sebi daje pravo glumiti regionalnog policajca i suca.

http://hdz.hr/vijest/eu/ne-smijemo-dopustiti-novi-slucaj-maric

http://www.hdz.hr/vijest/eu/necemo-dati-da-svima-iz-bivse-sfrj-srbija-bu...

Pobjednička stranka

Splitski HDZ izvještava i o istraživanju javnog mnijenja u Splitu - koje je provela agencija „2x1 komunikacije“. Rezultati su pokazali bi - da se danas održavaju izbori - naša Domoljubna koalicija na osvojila 31,4 posto potpore. U prijevodu - osam posto više glasova od koalicije predvođene SDP-om (23,4 posto)! HDZ je spreman preuzeti odgovornost za vođenje Grada pod Marjanom! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nikad-veca-razlika-kolika-bi-tek-bil...

Uporni u očuvanju nacionalnih simbola

Škorić je, također, podsjetio na veliki uspjeh HDZ-a kojim je spriječeno daljnje omalovažavanje nacionalnih vrijednosti - upornim zalaganjem naše stranke hrvatski grb ostao je na registarskim pločicama! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/registarske-plocice-milanovic-i-ostojic...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-hdz-se-izborio-da-hrvatski-grb...

Prihvaćeni svi naši prijedlozi 

Prošlog se mjeseca u Gradskom vijeću raspravljalo i o „Nacrtu strategije kulturnog razvoja Splita od 2015. do 2025. godine“. Podsjetimo, Škorić je s pravom naglašavao da „strategija“ nije nikakav cjelovit i konzistentan dokument, nego gomila nepovezanih podataka kojima se nastoji skrenuti pozornost s mnogo važnije teme - prijave Splita za Europsku prijestolnicu kulture (EPK).

Stoga je stručni tim HDZ-a - uz asistenciju stručnjakinje za kulturne politike dr. Vitomire Lončar - iznio niz primjedbi i dao veliki broj prijedloga za poboljšanje. Svi su prijedlozi prihvaćeni, a HDZ je podupro usvajanje Strategije kulture Grada Splita - uz uvjet da se u sljedećih 12 mjeseci izvrši revizija i uklone svi nedostaci!