Grad Metković je jučer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća svečano obilježio Dan grada i blagdan svog zaštitnika, Svetog Ilije. U kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnoga središta Gradsko vijeće je zaslužnim pojedincima i sportskim udrugama dodijelilo nagrade Grada Metkovića.

Odlukom Gradskog vijeća iskazana je iznimna čast potpredsjedniku Vlade i ministru obrane (i članu Predsjedništva HDZ-a) Damiru Krstičeviću.

„Ostavio neizbrisiv trag u prošlosti ovoga grada i njegovih stanovnika“

Doprinos generala Damira Krstičevića hrvatskom jugu je velik i u ratu i u miru - istaknuto je na sjednici Gradskog vijeća.

- Kao zapovjednik 4. gardijske brigade HV-a u Domovinskom ratu, general Krstičević predvodio je zahtjevne vojne operacije i onemogućio agresora u nakani da ugrozi sigurnost stanovnika Metkovića i doline Neretve. Danas, kao ministar obrane, zalaže se za podizanje ugleda Hrvatske vojske, jačanje obrambenih sposobnosti i kapaciteta, te nabavu nove i sofisticirane opreme i naoružanja - stoji, između ostalog, u obrazloženju odluke o proglašenju počasnim građaninom Metkovića.

Za doprinos u Domovinskom ratu i iskazanu hrabrost i odlučnost Damir Krstičević postao je simbol pobjedničke Hrvatske vojske i tako ostavio neizbrisiv trag u prošlosti ovoga grada i njegovih stanovnika, a posebno branitelja koji su imali čast služiti pod njegovim zapovjedništvom. Zbog bezuvjetne podrške u prošlosti, ali vizije i brige za sigurnu budućnost i razvoj ovoga dijela Hrvatske, Gradsko vijeće Grada Metkovića gospodina Damira Krstičevića proglašava počasnim građaninom Grada Metkovića - pročitano je na sjednici Gradskog vijeća, što su okupljeni popratili gromoglasnim pljeskom.

Krstičević: Čast mi je biti s građanima Metkovića i mojim suborcima!

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević u svom je obraćanju prisutnima prenio pozdrave predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića:

- Čast mi je biti s građanima Metkovića i mojim suborcima i pripadnicima legendarne 116. brigade HV-a.

Hrvatska vojska vraća se u Ploče - vojarna će nositi ime 116. brigade HV-a - najavio je Krstičević.

- Tako će ova Vlada u Pločama otvoriti 200 radnih mjesta, što će donijeti gospodarski napredak čitavoj dolini Neretve.

Milan: Infrastrukturni projekti za kvalitetniji život građana!

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan naglasio je da smo svi pozvani zajedno stvarati novu budućnost u kojoj će se u Metkoviću još kvalitetnije i ugodnije raditi i živjeti.

- Vrijeme u kojemu živimo od nas traži povjerenje u sebe i vlastite mogućnosti, ali i solidarnost s onima koji trebaju našu pomoć.

Milan je najavio i čitav niz infrastrukturnih projekata koji će se uskoro realizirati i koji će promijeniti izgled Metkovića.

Dobroslavić: Strateški projekt navodnjavanja doline Neretve!

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić poručio je da županija pomaže koliko može i raduje se uspjehu Metkovića.

- Ističem skori početak strateškog projekta navodnjavanja doline Neretve, početak rada centra kompetencije za agrume i dnevne bolnice,

Bačić: Gradnja Pelješkog mosta kreće 30. srpnja!

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a (i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora) Branko Bačić kazao je da je Zakon o financiranju lokalne uprave gradovima i općinama donio značajna financijska sredstva.

- Hrvatske vode i ceste pripremaju rješenje problema graničnog prijelaza Doljani, a 30. srpnja kreće gradnja Pelješkog mosta.

Photo: http://likemetkovic.hr/portal/najnovije/