Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreba (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Andrija Mikulić) u priopćenju je raskrinkao, u potpunosti razgolitio ulogu “pisačice pisma” Danice Ramljak u sklopu prljave kampanje Milanovićeva kandidata Ive Josipovića. Priopćenje donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

U režiji Pantovčaka

Javnost se ovih dana opravdano pita tko stoji iza Danice Ramljak, američko-hrvatske građanke koja živi u SAD-u? Zbog onih građana koji nisu dovoljno fokusirani na detalje izborne kampanje u Hrvatskoj - jer se svakodnevno bore za koricu kruha - ukazujemo na samo neke činjenice koje mogu pomoći biračima u razotkrivanju prljave kampanje u režiji izbornog stožera SDP-ova kandidata Ive Josipovića.

Zašto, Milanoviću?

Kao prvo, posve je legitimno u demokratskoj državi da svi mogu pisati pisma predsjedničkim kandidatima. No jako je indikativno to da američko-hrvatska građanka Danica Ramljak nije uputila pismo Zoranu Milanoviću i pitala ga, primjerice, zašto u europskoj Hrvatskoj, u 21. stoljeću, ima još gladnih? Zašto smo najsiromašnija zemlja u Europskoj uniji? Zašto nismo povukli dostupna nam sredstva iz fondova EU? Zašto smo stalno u sukobu s EU? Zašto zemlja ide u krivom smjeru? Zašto je stanje demokratskih prava na niskoj razini? Zašto se koriste državne institucije za progon neistomišljenika?

Zašto, Josipoviću?

Jako je indikativno i to zašto Danica Ramljak nije uputila pismo i Ivi Josipoviću i pitala ga zašto u pet godina nije ništa napravio za Hrvatsku? Zašto mu je bio važniji osobni rejting od standarda hrvatskih građana? Zašto nije ništa napravio na vanjsko-političkom planu? Zašto nije koristio ustavne ovlasti i tražio rezultate od vlade Zorana Milanovića? Itd, itd.

Na račun poreznih obveznika

Dakle, hrvatska javnost treba znati da je pismo Danice Ramljak pisano u stožeru Ive Josipovića i ima za cilj kompromitiranje kampanje Kolinde Grabar Kitarović. Kad smo već kod prljave kampanje koju provodi Ivo Josipović, treba posjetiti da ona traje već duže vrijeme - pri čemu se koriste sredstva hrvatskih poreznih obveznika - a nastavljena je s ubačenim provokatorima na predizborne skupove Kolinde Grabar Kitarović i “famoznim pismom” gospođe koja i sama priznaje da je pomalo zaboravila hrvatski jezik i kojoj očito jako smeta dr. Franjo Tuđman.

Od Ureda Predsjednika do ZAMP-a

Imajući samo ove činjenice u vidu, a koje nisu jedine, hrvatska javnost mora znati da se ova kampanja za predsjedničke izbore vodi neravnopravno, nedemokratski i izrazito prljavo - pri čemu izborni stožer Ive Josipovića koristi sve državne institucije od Ureda Predsjednika RH pa sve do ZAMP-a kako bi otežao demokratsko izborno nadmetanje.

Duboko vjerujemo da će ovakva prljava kampanja biti kažnjena na izborima 28. prosinca 2014. godine. Hrvati DO POBJEDE.