Dolaskom Mate Frankovića na čelo Grada o kulturi će se promišljati strateški. Razvoj Dubrovnika nikako se ne smije temeljiti isključivo na broju turista koji su se iskrcali iz kruzera, nego na (pre)bogatoj kulturnoj baštini, povijesnom naslijeđu, književnim velikanima… Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić u biti je zatirao dubrovačku kulturnu scenu! - istaknula je u uvodu konferencije za medije HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sanja Putica.  

Samovolja krimogenog Vlahušića

Tim je povodom na presici sudjelovao i znameniti dubrovački skladatelj Đelo Jusić, voditelj Maloga raspjevanog Dubrovnika, prozvavši Vlahušića za samovoljno gašenje 2012. toga uglednog i popularnog dječjeg zbora, tog simbola Grada, i to točno na dan njegove 50. obljetnice. Na konferenciji su sudjelovali i budući gradonačelnik Mato Franković i drugi njegov zamjenik Blaž Pezo.

JUSIĆ:  Izvadimo trn iz Dubrovnika!

Koncert Maloga raspjevanog Dubrovnika tradicionalno se održavao uoči Dubrovačkih ljetnih igara. No na  50. godišnjicu osnutka Malog raspjevanog Dubrovnika - kojeg je tradicionalno pozdravljao svaki gradonačelnik - dobio sam šturu obavijest da našeg zbora više nema. Zborom je u 50 godina prošlo na tisuće djece, ali Vlahušić ga je samovoljno odlučio ukinuti! 

Okupili smo vas ovdje ne kao stranka, nego kao zabrinuti građani Dubrovnika. Vrijeme je da izvadimo taj trn iz Dubrovnika, moramo se riješiti otrova! Bivši gradonačelnik Vlahušić svima je u kulturi bio zatvorio vrata. No tome će 22. ožujka doći kraj!

FRANKOVIĆ: Mali raspjevani Dubrovnik već do ljeta!

Već ovog ljeta, nakon pobjede u 2. krugu, nastavit ćemo s tradicijom organiziranja koncerta Maloga raspjevanog Dubrovnika uoči otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Mali raspjevani Dubrovnik nije prestao s radom ni tijekom agresije - da bi ga ukinuo Vlahušić! S g. Đelom Jusićem razgovarali smo o modelu nastavka rada. Projekt će se obnoviti uz njegovo mentorstvo, uputit će ekipu kako razvijati brend koji je jednake važnosti kao i Ljetne igre.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dubrovnik-vise-nece-biti-talac-vl...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dubrovnik-zeli-procistac-ne-grado...

PUTICA: Udar na kulturne ustanove!

Svi mi koji smo rođeni i odrasli u Gradu znamo kolika je važnost Maloga raspjevanog Dubrovnika. No ponovno nam se nude ljudi koji su upropaštavali kulturu Grada. Podsjetila bih da je Vlahušić planirao uvesti  „holding“, želio je sve kulturne institucije sam kontrolirati, ali u tome nije uspio. Stoga je svim kulturnim ustanovama djelomično ukinuo financijsku autonomiju. 

UGROŽENA KANDIDATURA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE

Tužnoj i ružnoj priči o ukidanju Maloga raspjevanog Dubrovnika dodajmo i činjenicu da bi Vlahušićem ponovnim izborom za gradonačelnika Dubrovnik morao odustati od kandidature za Europsku prijestolnicu kulture jer pravomoćno osuđene osobe ne smiju potpisivati ugovore o povlačenju sredstava iz EU fondova. 

Na sreću, to se neće dogoditi. Dubrovnik više neće biti talac jedne osobe i njezinih privatnih interesa!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-osudeni-vlahusic-blokirao-bi-sva-...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-vesna-pusic-vara-javnost-dubrovnik-s-o...