Ministar Ostojić je prije nekoliko dana najavio objavljivanje rezultata istrage, međutim, učinaka nema. HDZ je odmah najoštrije osudio incident na Poljudu i zatražio pronalaženje krivaca. Želimo spriječiti stvaranje atmosfere organiziranog kaosa! Posve je očito da ovoj vlasti i odgovara da se počinitelji ne pronađu jer bi se tada srušile neprimjerene izjave SDP-ovih dužnosnika! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare u Splitu koju su održali predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Ante Sanader i predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić.

Niti 17 dana nakon sramotnog incidenta na Poljudu, nema nikakvih rezultata istrage. Ali ima niz izjava SDP-ovih dužnosnika - koji ovaj slučaj zloupotrebljavaju za proizvodnju sukoba, stvaranje novih podjela i imaginarnih neprijatelja. Istodobno, nisu ponudili nikakvo suvislo rješenje za katastrofalno stanje u gospodarstvu!

Donosimo ključne poruke:

SANADER: Milanović šuti o izvješću SOA-e o jačanju četničkog pokreta!

Treba otkriti počinitelja pa ćemo onda znati kome je kukasti križ na Poljudu, odnosno ta „poruka“ - bila upućena! Tko god je ovo napravio nije normalan - jer želi zlo našoj reprezentaciji. Nedavno izvješće SOA-e pokazalo je da u Hrvatskoj nema radikalnih fašističkih skupina, ali itekako ima jačanja četničke ideologije. O tome Milanovićeva vlada šuti! Ustrajat ćemo i sazivati konferencije za medije - mora se pronaći počinitelj. Te sprati ljaga sa Splita i Dalmacije u ovom pokušaju imaginarne refašizacije. Želimo spriječiti stvaranje atmosfere organiziranog kaosa! Podjele moraju prestati i početi se aktivno rješavati problemi u gospodarstvu. No, vladajućima su problem u gospodarstvu preteški pa na ovaj način skreću pažnju s bitnog.

ŠKORIĆ: Niti nakon 17 dana od incidenta policija bez konkretnih rezultata!

Ministar Ostojić je prije nekoliko dana najavio objavljivanje rezultata istrage, međutim, učinaka nema. HDZ je odmah najoštrije osudio incident n Poljudu i zatražio najbrže pronalaženje krivaca. Ovo je provokacija kojom hrvatskoj državi želi podvaliti - nacizam. Provokacija u maniri Labradorske skupine - koja je minirala židovska groblja s ciljem proizvodnje nepostojećeg fašizma i kompromitacije mlade hrvatske države. Ministar Ostojić ne zna raditi svoj posao, iako je znao napraviti popis Hajdukovih navijača kojima je zabranjen ulaz na Maksimir. Stvarna žrtva kukastog križa na Poljudu su hrvatski nogomet i hrvatska država.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/najostrija-osuda-sramotnog-incidenta...

Instrumentalizacija incidenta

Posve je očito da ovoj vlasti i odgovara da se počinitelji ne pronađu jer bi se tada srušile neprimjerene izjave SDP-ovih dužnosnika koji ovaj slučaj zloupotrebljavaju za proizvodnju sukoba i podjela te za političke obračune sa oporbom. Sjetite se izjava Ranka Ostojića i Vesne Pusić. Njihove ocjene bez pokrića imaju za cilj stvarati podjele, unositi nemir i izmišljati neprijatelje - pri čemu im nije palo na pamet razmisliti o svojoj eventualnoj odgovornosti. Pitamo Vesnu Pusić - tko su ti od kojih treba „zaštititi Hrvatsku“? Zašto niti nakon 17 dana još niste otkrili njihova imena? Ministar Ostojić je pak sposoban optuživati cijeli svijet za vlastite propuste i svađati se na Facebooku, ali očito nije sposoban voditi svoj resor!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sramotno-je-da-se-ministar-ost...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-ostojic-radi-na-podjelama-izmed...

Foto: Mario Strmotić