Mislili smo da će SDP postati demokratska, hrvatska stranka, ali njihovi komesari ponovno optužuju političke protivnike i presuđuju im bez dokaza i suda, metodom javnog linča, a zataškavaju i prikrivaju kaznena djela i zločine pripadnika partije - ističe Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a

Zadarski SDP skinuo je masku! I uveo revolucionarni prijeki sud! Kako drukčije doživjeti njihove tvrdnje da „Zadar ne smije biti talac bliže ili daljnje Kalmetine prošlosti?“. Bez ikakvih dokaza uzimaju si pravo „presuđivati“ osobi od koje je Zadar imao samo veliku korist - priopćilo je Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a. A sve kako bi prekrili nerad, neznanje i nesposobnost svojih partijskih šefova u Zagrebu. Priopćenje prenosimo uz neznatna skraćivanja. Međunaslovi su urednički.

Komesari pozivaju na linč!

U Zadru je jedino SDP talac svoje prošlosti, premda smo mislili da će postati demokratska, hrvatska stranka. No oni iznova pokazuju svoje boljševičko lice: komesari optužuju političke protivnike i presuđuju im bez dokaza i suda, metodom javnog linča, a zataškavaju i prikrivaju kaznena djela i zločine pripadnika partije. To je povratak u totalitarizam!

Znajući da demokratskim sredstvima ne mogu dobiti povjerenje građana, pokušavaju stvoriti atmosferu prevrata, nasilja i kaosa ne bi li prevarom, kad već ne može pošteno, zavladali Zadrom. Imamo priliku gledati kako vode državu u propast, a možemo samo zamisliti koja bi se katastrofa sručila na Zadar da dođu na vlast. Zadrani to dobro znaju - što su pokazali, uostalom, na zadnjim izborima.

Klipovi pod projekt Gaženice

Sve su to jeftini spinovi kako bi prikrili dvogodišnji nerad i nesposobnost središnje vlade. Licemjerno je prozivati gradonačelnika koji ulaže maksimalan trud kako bi pokrenuo projekte koji su od vitalne važnosti za grad. Umjesto da završe Gaženicu i otvore nova radna mjesta, oni guše taj jedinstveno vrijedni projekt za Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku. 

Podsjetimo se, ovaj projekt oživotvorio je upravo Božidar Kalmeta u vrijeme svoga ministarskog mandata osiguravši financiranje po najpovoljnijim uvjetima. I dok Kalmeta traži rješenje za dovršetak projekta na sastancima kod predsjednika RH, predsjednika Sabora, ministara u Vladi, čitavo to vrijeme zadarski SDP šuti i ne daje potporu.

Umjesto da grade - ruše!

Da su zadarski SDP-ovci digli glas, luka Gaženica bi se nastavila graditi i dovršila. Umjesto da su svoje stranačke ministre pozvali u Zadar kako bi im ukazali na potrebu završetka ovog i svih ostalih započetih projekata, oni ih u dočekuju samo s jednim ciljem - da pozivaju na nedemokratsku smjenu legalno izabranih lokalnih dužnosnika. Jedina briga SDP-ovih dužnosnika očito je kako zavladati Zadrom. 

Umjesto da su u dvije godine smanjili broj nezaposlenih, SDP-ovci su ga povećali; umjesto da su podigli BDP, on je svakog kvartala sve niži. Zar im HDZ sve ovo vrijeme brani da privuku investicije? Od naše zemlje investitori bježe kao od kužnog mjesta, a istodobno ulažu u sve zemlje okruženja. Umjesto da ljude oslobode straha i pokažu nadu, oni čitavu naciju drže u depresiji i nespokoju. Svatko u ovoj državi, i tko radi i tko ne radi, i tko je umirovljenik i tko se školuje, boji se za budućnost.

Ponosni smo na učinjeno!

Postojeće devijacije u društvu, kriminal i korupciju, trebaju rješavati za to nadležne institucije. Imaju našu punu potporu i povjerenje. To je jedan od uvjeta gospodarskog i općeg razvoja Hrvatske i hrvatskoga društva. HDZ je ponosan na sve što je u protekla dva desetljeća napravljeno u Zadru. HDZ je stožerna stranka koja se sa svojim koalicijskim partnerima jedina hoće i može suprotstaviti SDP-u - čije bi namjere mogle imati nesagledivo štetne posljedice za Zadar.