Predsjednik Gradskog vijeća i dubrovačkog (gradskog) HDZ-a Mato Franković na svojoj se Facebook stranici osvrnuo se na raskid predugovora koje je ponudio investitor Dubrovnik International Cruise Port Investment o koncesiji za projekt Terminala za kruzere u dubrovačkoj luci Gruž.

- Čestitam članovima upravnog vijeća lučke uprave Dubrovnik koji su smogli hrabrosti i mudrosti zaustaviti ovaj projekt koji je pod krinkom velike investicije Dubrovniku donosio terminal prošlosti, a ne budućnosti. Dubrovniku treba terminal i treba navedena investicija, ali ne pod svaku cijenu. Ovim se potvrđuje sve ono što smo do sada govorili a to je da će novo upravno vijeće na čelu sa dr.sc Žarkom Koboevićem znati donijeti ispravnu odluku. Osuđujem izjavu gradonačelnika Andra Vlahušića koji je u svojoj izjavi za dnevnik RTL a više izgledao kao predstavnik bivšeg koncesionara, a ne kao gradonačelnik grada kojeg su navedeni investitori pod okriljem takozvane velike investicije pokušali prevariti. Gradonačelniče od Vas na žalost ništa novo štitite krupni kapital i loše investicije na uštrb grada i građana. Sva sreća ostalo je još samo nekoliko mjeseci do redovitih izbora.

Potrebica: Upozoravao sam na netransparentnost!

Naš gradski vijećnik Marko Potrebica također se na svojoj Facebook stranici osvrnuo na raskid predugovora za gruški terminal.

- Na sjednicama Gradskog vijeća upozoravao sam na netransparentan proces pokušaja dodjeljivanja koncesije za gradnju terminala u režiji SDP-HNS, Hajdaš-Dončić/Vlahušić. Scenarij koncesije Zračne luke Zagreb neće se ponoviti u Dubrovniku zahvaljujući našim sugrađanima koji su imali dovoljno mudrosti i hrabrosti. Ovo je jedan od onih dana kad sam ponosan što se bavim politikom u svrhu javnog dobra.