Na sjednici Gradskog vijeća Splita SDP-ov gradonačelnik Baldasar brzopotezno je doživio (još jedan) neuspjeh. Njegov prijedlog da „Prvi splitski partizanski odred“ dobije ulicu u gradu pod Marjanom, na Mejašima, i to u nastavku Ulice Josipa Jovića, nije prošao! Na zahtjev predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića gotovo jednoglasnom odlukom točka je povučena s dnevnog reda. 

Škorić je pritom naglasio da podržava odavanje počasti žrtvama svih totalitarnih režima, no naveo je više argumenata zašto se usprotivio Baldasarovoj namjeri. Prvi: preimenovanje ulice nije u skladu sa zakonom jer predstavnici gradskog kotara Mejaši nisu uopće konzultirani o spomenutoj „inicijativi“: 

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/x6mj-necemo-ulicu-prvog-splitskog-par...

Nesposoban sakriti nesposobnost

- Protiv smo ovakvog forsiranja bez propisane procedure. Prekršen je Zakon o naseljima koji nalaže da ime naselja, ulica i trgova određuje gradsko ili općinsko vijeće uz pribavljeno mišljenje mjesnih zajednica/gradskih kotareva na čijem se području nalazi naselje, ulica ili trg. Također, HDZ je zatražio da raspravimo mnoge žurne točke poput nabave vozila za gradskog prijevoznika Promet Split, sanacije Karepovca ili obnove Turističke palače, ali preimenovanje ove ulice ispalo je za gradonačelnika važnije od svega. Baldasar nas 2014. vraća ponovno u 1941. i time nastoji sakriti svoju nesposobnost za rješavanje pravih problema koji muče Split i naše sugrađane.

Prozirno krivotvorenje istine

I treći Škorićev argument - Baldasar prekraja povijest:

- Aktualni SDP-ov gradonačelnik krivotvori istinu jer nastradali pripadnici Splitskog odreda nisu poginuli pod partizanskim obilježjima. Ponavljam: jesmo za odavanje počasti svim domoljubima, ali smo protiv laži i ideologiziranja. Komunističke su vlasti 1951. današnju Ulicu Hrvatske mornarice imenovale Ulicom Splitskog odreda. Ni tada taj odred u nazivu nije bio partizanski, a Baldasar nam to sada nameće!?