Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković - u okviru redovitih obilazaka županijskih organizacija naše stranke uoči lokalnih izbora - posjetio je i Viroviticu. Nakon Osijeka, Šibenika i Krapine, četvrti je to grad u koji je Jandroković došao potanje se upoznati sa stanjem na terenu i provjeriti kako teku pripreme za izbore.

Đakić, Tolušić, Bedeković, Kirin…

Na (proširenoj) sjednici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, koja je tim povodom održana, sudjelovali su - osim predsjednika ŽO-a (i saborskog zastupnika) Josipa Đakića - i nacionalni potpredsjednik HDZ-a (i ministar poljoprivrede) Tomislav Tolušić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik virovitičkog (gradskog) odbora HDZ i gradonačelnik Ivica Kirin te predsjednici svih ostalih gradskih, općinskih i temeljnih organizacija HDZ-a s područja županije.

U obraćanju medijima, glavni tajnik Jandroković istaknuo je da su glavne namjere obilaska davanje podrške lokalnim odborima HDZ-a te pripreme za predstojeće lokalne izbore koji su, kako je naglasio, „vrlo važni jer bi, nakon parlamentarnih izbora, nova pobjeda bila znatan korak u učvršćivanju vlasti u Hrvatskoj“:

Zajedno - opet po apsolutnu pobjedu!

- Posebno su nam važni ova županija i Grad Virovitica. To su sredine u kojima HDZ tradicionalno pobjeđuje. S ljudima koji ovdje vode HDZ, s našim kandidatkinjama i kandidatima, imamo velike šanse ponoviti rezultat s prošlih lokalnih izbora, a to je dobiti povjerenje u svim gradovima i općinama na području Virovitičko-podravske županije!

Na pitanje o dovršetku izgradnje brze ceste prema Virovitici, odgovorio je da je bez prometnog povezivanja teško očekivati razvitak bilo koje sredine, pa tako i Virovitičko-podravske županije, te je obećao založiti se za što skoriji nastavak radova.