Nakon Primorsko-goranske županije, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore nastavili su predizbornu turneju Lijepom Našom posjetom Ličko-senjskoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/vise-od-4-milijarde-kuna-ulaze-se-u-rijeku-i-primorsko-goransku-zupaniju

Obilazak su započeli odavanjem dužne počasti prvome hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu te svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu sv. Jurja u Korenici.

EU projekti mijenjaju Hrvatsku

Potom su obišli Plitvička jezera - najstariji i najpoznatiji hrvatski nacionalni park. U istoimenoj općini predstavili su Program „Hrvatska za generacije“ te izdvojili jednu od ključnih točki - sinergiju i partnerstvo lokalne, županijske, državne i europske razine na dobrobit svih naših građana.

- Ličko-senjska je 17. županija koju smo posjetili u sklopu obilaska svih krajeva Lijepe Naše. Bili smo u više od 70 gradova i općina, prešli više od 7.000 kilometara te se susreli s tisućama naših sugrađana. I nedvosmisleno možemo zaključiti - EU projekti mijenjaju svaki dio Hrvatske na bolje! - istaknuo je nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler.

 Dodao je da je u Ličko-senjskoj županiji, konkretno, privučeno gotovo milijardu kuna EU sredstava!

- HDZ i Vlada RH u cijelosti su okrenuti suradnji i partnerskom dijalogu s lokalnim i područnim jedinicama. Odnosi su znatno bolji i iskreniji nego što su to bili u mandatu SDP-ove Vlade, a za pozitivne je promjene zaslužna i fiskalna decentralizacija, kojom su jedinice dobile dodatnih više od 2 milijarde kuna izvornih prihoda!

500 novih vrtića diljem Lijepe Naše

Po dolasku u Gospić, naši su kandidati Karlo Ressler i Danijel Marušić gostovali na lokalnom radiju gdje su naveli brojna postignuća Vlade RH predvođene Andrejom Plenkovićem, ali i sve benefite koje Hrvatska ostvaruje kao punopravna članica Europske unije. Samo jedan od niza primjera - obnova, proširenje ili izgradnja čak 500 dječjih vrtića diljem Lijepe Naše!

Obilazak LSŽ-a Zelena je skupina završila predstavljanjem kandidata i Programa u Gospiću pred više stotina naših članova i simpatizera.

- Uz znanje i sposobnosti koje, za razliku od ostale 32 liste, mi imamo - zajedno stvaramo bolje hrvatsko društvo, zajedno poboljšavamo životni standard naših sugrađana i zajedno gradimo Hrvatsku za generacije! - poručio je Ressler.