Prema praksi koju je sam uveo, nema odlaska na teren, a da ga predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković ne iskoristi i za stranački rad. Tako se i jučer u Dubrovniku, nakon potpisivanja ugovora o gradnji Pelješkog mosta, zajedno s više naših ministara i predsjednikom dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Branko Bačićem sastao u prostorijama Županijskog odbora HDZ-a sa županom i dožupanima te gradonačelnicima i općinskim načelnicima iz redova naše stranke.

Strateška važnost Pelješkog mosta

Glavna tema razgovora bila je upravo strateška važnost izgradnje Pelješkog mosta.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-dubrovniku-potpisan-ugovor-o-izgradnji-peljeskog-mosta-kojim-ce-se-rh-napokon

- Pelješki most, koji treba biti izgrađen u roku tri godine, ne samo da će napokon teritorijalno povezati dubrovački kraj s ostatkom Lijepe Naše, nego će biti i dobar, konkretan, opipljiv primjer koristi koju Republika Hrvatska ima od članstva u Europskoj uniji. Jer, Europska komisija nam je odobrila čak 357 milijuna eura nepovratnih sredstava za taj strateški projekt - poručio je na sastanku predsjednik Plenković. 

Zamislimo Hrvatsku bez tih europskih sredstava!

Čestitke dubrovačkom HDZ-u!

Tom je prilikom čestitao prvom čovjeku dubrovačkog HDZ-a i gradonačelniku Matu Frankoviću, kao i svim našim vrijednim članicama i članovima, na sjajnim rezultatima na u nedjelju održanim izborima za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora u Dubrovniku. Naša je stranka političke konkurente doslovno - pomela!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-na-kotarskim-izborima-u-dubrovniku-od-25-vijeca-pobijedili-smo-u-njih-22

Reforme & dobri ekonomski trendovi

U nastavku se razgovaralo o razvojno-socijalnim projektima koje je naša Vlada - u iskrenom partnerstvu s jedinicama područne i lokalne samouprave - ili pokrenula ili podržala na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Predsjednik Plenković najavio je iduće poteze Vlade RH, s naglaskom na strukturnim reformama, daljnjem poreznom rasterećenju hrvatskih građana i poduzetništva te nastavku vrlo dobrih ekonomskih trendova. Kako reče - 2018. i 2019. bit će godine reformi te daljnjeg rasta BDP-a i zaposlenosti!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/rh-prvi-put-vise-zaradila-nego-potrosila-suficitom-je-smanjen-prosjecni-dug-po

Uspjeh procesa u Agrokoru

Osvrnuo se i na proces u Agrokoru, koji je došao do samog kraja. Promptnom reakcijom i uspješnim vođenjem procesa spriječili smo, unatoč SDP-ovim i Mostovim pokušajima destrukcije, gospodarski i financijski tsunami, pomogli dobavljačima da premoste golemu krizu te očuvali stabilnost države i desetine tisuće radnih mjesta!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/usuglaseni-su-elementi-nagodbe-sprijecili-smo-krizu-koja-bi-pogodila-cijelo