Premoćna pobjeda u Bakru! Povodom nedavnih izbora za vijeća mjesnih odbora, prvi čovjek HDZ-a toga primorskog grada (i gradonačelnik koji dužnost obnaša volonterski) Tomislav Klarić i predsjednik bakarske Mladeži naše stranke Tomislav Dundović održali su konferenciju za novinare. Donosimo ključne naglaske iz njihovih izlaganja.

KLARIĆ: Briga za mještane najvažnija

Veseli činjenica da su naši sugrađani u velikom postotku izašli na izbore i prepoznali liste HDZ-a. Usporedbe radi, HDZ je - i to samostalno! - osvojio 31 vijećnički mandat, a koalicija SDP-HNS-PGS svega 13, od čega je SDP-u pripalo samo šest. HDZ je još jednom dokazao da je vodeća snaga u Gradu Bakru! 

HDZ se, unatoč ovako sjajnim rezultatima, nije medijski eksponirao - niti je to kanio - ali su nas potaknuli istupi čelnika stranaka SDP-ove koalicije koji zadnjih dana pokušavaju svoj poraz prikazati kao pobjedu. Nesporno je da je SDP u Gradu Bakru, predvođen Tamarom Kojić, ponovno na izborima doživio fijasko. 

Za razliku od njih, za nas su vijeća mjesnih odbora tijela kojima je prva i osnovna zadaća briga za mještane, koji su spona s gradskom vlašću kako bi se što bolje i brže rješavali problemi i ostvarili projekti u naseljima. Unatoč njihovim napadima, čestitamo svim novoizabranim vijećnicima te ih pozivamo na suradnju bez obzira kojoj stranci ili nezavisnoj listi pripadaju. Izbori su za nama, treba skupiti glave i boriti se za naš grad. 

DUNDOVIĆ: Sve više mladih u HDZ-u

Broj članova Mladeži HDZ-a iz godine u godinu raste, a mladi sve više preuzimaju odgovornost, sve više čelnih funkcija. Nakon konstituirajućih sjednica vijeća, mladi su postali ili predsjednici ili potpredsjednici u čak šest od sedam mjesnih odbora, što je činjenica koja govori sama za sebe.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-stop-ekocidu-u-bakarskom-zaljevu-kaznena-prijava-luci-rijeka

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-vlada-nijemo-promatra-ekocid-u-bakarskom-zaljevu