Nastavlja se pobjednički niz naše stranke! S ukupno dobivenih 98 vijećničkih mjesta na izborima za gradske kotareve i mjesne odbore u Gradu Splitu, HDZ je - jednostavno rečeno - pomeo konkurenciju. SDP je hametice poražen, osvojivši svega 45 mjesta, dok je nezavisna lista Marijane Puljak dobila 18. Pobjeda HDZ-a i koalicijskih partnera HČSP-a, HSLS-a, HSS-a i HSP AS-a istinski je pokazatelj volje građana i zasićenosti nesposobnom gradskom upravom.

Pali i SDP-ovi bastioni

Predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić nije krio oduševljenje trijumfom, posebno u nekim kotarevima u kojima je dosad SDP uvjerljivo pobjeđivao (Split 3, Blatine, Žrnovnica). HDZ je osvojio većinu u njih 16! 

- Osvojili smo dvostruko više mandata u vijećima gradskih kotareva i mjesnih odbora od SDP-a i njihove koalicije. A ako govorimo samo o vijećima u kojima smo ostvarili apsolutnu, natpolovičnu pobjedu, HDZ je deklasirao SDP rezultatom 10:1!

Kartonirani Baldasar

Škorić je dometnuo:

- Očito je da su građani, s jedne strane, prepoznali kvalitetan rad HDZ-a, a s druge, diletantizam aktualne SDP-ove vlasti na državnoj i gradskoj razini. Sve što su dotaknuli je - propalo! Baldasar je na vlasti već godinu dana. Osim kuknjave, bespomoćnog konstatiranja problema ili zapošljavanja politički podobnih u gradskoj administraciji - ništa drugo nismo vidjeli. Splićani su Baldasaru dali žuti karton i poručili da njegovo dosadašnje ponašanje neće više tolerirati.